Mama Lore

Ondanks dat Luke maar anderhalve long heeft, is hij eigenlijk nooit ziek. Buiten zijn zware longontsteking toen hij 4 maanden oud was en een beetje koortsontwikkeling na een vaccinatie lijkt hij aan de buitenkant kerngezond. Sinds Luke’s longoperatie gaat hij meerdere keren per week naar de kinesist voor respiratoire revalidatie. Als hij dit niet doet gaat het al snel bergaf. Dat werd snel duidelijk toen we op vakantie waren afgelopen zomer. Het hoesten werd toen elke dag een beetje erger. Onlangs besloot de kinesist om er eens 10 dagen tussen te laten omdat hij al een hele tijd stabiel was en het toch wel goed doet. Helaas gebeurde hetzelfde als op vakantie. Elke dag werd het hoesten erger. En daarbovenop werd hij ook ziek. Met zijn longontsteking heb ik te lang gewacht om naar het ziekenhuis te gaan. Hij had toen al een paar dagen hoge koorts. Nu besloot ik te gaan als het na 48 uren niet beter werd. De kinesist wou hem elke dag zien en gelukkig heeft dit hem erdoor geholpen. Ik vind het echt een ongelofelijk knap beroep! Achteraf bleek dat er heel wat kindjes ziek waren in de crèche en hij dus niet de enige was.

Toevallig stond er de week erna een controle bij de longspecialist op de planning. Hier gaan we meestal, afhankelijk van de voorgaande controle, om de 3 maanden naartoe. Tijdens de vorige controle moest hij een kijkoperatie ondergaan (lees meer hier: https://www.lifebynikkie.nl/2017/09/01/mama-lore/) Uit de weefselstalen uit zijn long is toen gebleken dat er toch een bacterie aan het groeien was en moest hij een antibioticakuur van 14 dagen ondergaan. Na al dit slechte nieuws was ik wel toe aan iets positiefs.  

 

 

Hoewel de controle zeker geen slecht nieuws bracht, kan ik het ook niet als heel positief ervaren. Omdat hij eigenlijk nog herstellende is van zijn ziekte de week ervoor wil ze nog geen scan maken van zijn longen omdat dit een verkeerd beeld zou geven van de situatie. Ze wil pas weer een scan maken als zijn longen in de meest optimale conditie zijn. Daarnaast wil ze niet onnodig zijn longen bestralen als de uitkomst ons toch niet veel meer kan opleveren. Ik ga volledig akkoord. Wanneer ze naar zijn longen luistert kan ze al meteen vaststellen dat hij waarschijnlijk RSV (Respiratoir Syncytiaal Virus) of bronchiolitis heeft gehad. Zéér gevaarlijk bij pasgeboren babytjes maar komt helaas veel voor omdat het zo besmettelijk is. Een kindje in de crèche had inderdaad RSV dus zal hij dit hoogstwaarschijnlijk daar hebben opgelopen. Ook voor Luke kan dit ‘gevaarlijk’ zijn omdat hij longproblemen heeft. Gelukkig heeft de kinesist veel kunnen voorkomen en dit bewijst nogmaals hoe relevant dit beroep is.

 

De volgende controle is over 4 maanden omdat zijn toestand over het algemeen stabiel is gebleven maar onze wekelijkse bezoekjes aan de kinesist zijn zeker nog niet voorbij!

 

Mocht je vragen hebben of je verhaal willen delen mag je me steeds contacteren via mijn Instagram-account @LoreSmellenbergh

 

Heel veel liefs,

 

Lore

Reactie schrijven

Commentaren: 0