Mama Adaja

Wie gaat er nu op vakantie zonder kinderen?! Er is niemand die het hard op heeft uitgesproken, maar je hoorde het mensen gewoon denken. Als je mij dit een paar jaar geleden had gevraagd had ik waarschijnlijk hetzelfde gedacht.

Maar 3,5 jaar gebroken nachten hakken er aardig in. Dus dat weekje zonder kids klonk steeds verleidelijker.

 

Een jaar geleden riep ik voor de grap dat ik volgend jaar, als ik ‘30’ zou worden, wel graag een weekje samen weg wilde. Mijn moeder bood spontaan aan om op te passen. Er ging een jaar voorbij en de ‘big thirty’ kwam steeds dichterbij. We schoven de vakantie plannen steeds voor ons uit, terwijl mijn moeder heel lief die ene week nog steeds had geblokt in haar agenda om op onze engeltjes te passen.

 

Na de zoveelste slapeloze nacht vol baby gekwetter en een peuter die 6 uur opstaan als normaal beschouwt, besloten we nu toch echt te gaan boeken. Mams werd ingelicht en kon zich vast voorbereiden op een week vol drukte, waar slapen tot een minimum terug gebracht zou worden.

 

 

Omdat ik op zondag jarig was, vonden we het leuk om dan op vrijdag of zaterdag al op onze vakantie bestemming te zijn. Begin Oktober bleek het prima weer in Mallorca. Dus we besloten voor een lekker luxe hotel vlakbij Palma de Mallorca te gaan. Strand en restaurantjes voor de deur en overal dichtbij, beter kon niet. Het aftellen kon beginnen! Ik was de laatste 2 weken totaal niet bezig met mijn eigen vakantie, maar vooral met alles wat ik mee moest geven en regelen voor de kids die zoooo lang uit logeren zouden gaan. Nogal een dingetje hoor. Van Quinn wist ik dat een week bij z’n favoriete Omi een groot feest ging worden. Mayla vind logeren nog wel wat spannend en is altijd blij dat ze weer thuis is. (lees; de hele dag aan mama hangen)

 

De kids werden ‘s ochtend opgehaald door opa & oma en vonden het prima om met ze mee te gaan. Als verrassing gingen ze zelfs een lang weekend op vakantie in Zeeland! Ik had verwacht dat Mayla het moeilijk zou vinden maar ze zwaaide ons vrolijk gedag en sliep na 5 min al in de auto op weg naar Zeeland. We konden dus met een gerust hart onze eigen koffers pakken en op naar het vliegveld.

 

 

Het was heel onwennig om zonder kids op het vliegveld te zijn. (Lees; zeeën van tijd en ongestoord wat eten en drinken zonder gesjouw van teveel koffers, buggy en 2 kids.) Omdat de vliegreis maar 2 uur duurde kwamen we fris en fruitig aan in Mallorca waar we een taxi hebben genomen naar ons hotel, wat op slechts 7 min afstand van het vliegveld lag. We kregen ondertussen steeds updates van oma. De kleintjes vermaakten zich prima en werden bedolven onder het speelgoed, en knuffels. Onze vakantie kon beginnen!

 

Het was echt heerlijk om een week quality time samen te hebben. Het voelde echt weer als vanouds en we hebben de grootste lol gehad. Het plan was vooral uitrusten en slapen, veeeel slapen. Aangezien ik een lastige slaper ben is dat plan helaas niet gelukt. Evenals uitslapen, wat we blijkbaar verleert zijn.  We zijn zelfs 6 avonden op stap geweest, haha. Het was heerlijk om ook even geen mama te zijn en ongestoord een boek uit te lezen op het strand. Na 5 dagen gingen we de kids steeds meer missen, dus we vonden het totaal geen straf om weer lekker naar huis te gaan na een week.

 

Het was zooo fijn om ze weer te zien en te knuffelen! De volgende keer nemen we ze lekker mee op vakantie. Al denk ik dat we er wel een traditie van gaan maken on 1x per jaar een city trip te maken samen.

 

En nu met een volle batterij en frisse moed weer de slapeloze nachten in...

Reactie schrijven

Commentaren: 0