Mama Rony

Laatste loodjes...

 

Nou dat de laatste loodjes het zwaarste wegen is geen woord aan gelogen. Man o man .. zwanger zijn is echt prachtig hoor, don't get me wrong, maar inmiddels op de 36 weken vind ik het helemaal niet erg als ze wat eerder zou komen zwaaien naar ons.

 

 

Rug pijn, schaambot pijn, slapeloze nachten van het denken aan de bevalling, voor je gevoel een schouderbreuk aan beide schouders omdat het alleen nog maar fijn is om op je zij te liggen, ZIEKE dorst all day, niet meer op de weegschaal willen staan omdat die laatste kilo's met je mind fucken, niet normaal meer kunnen omdraaien in bed en dus lijkt je op een vis op het droge zodra je dat wel probeert. Nou en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Herkenbaar lovely ladies?

 

 

Zodra mijn dochter dan weer beweegt in mijn buik ben ik weer helemaal in love, en ga ik nog ff paar uurtjes chillen in haar kamer. Kan niet wachten tot ze daar ligt in haar te schattige bedje.

 

 

Alle laatste dingetjes zijn nu ook geregeld. We zijn zelfs naar een inloop avond geweest in het ziekenhuis waar ik wil bevallen (Ikazia in Rotterdam). En ook de kamer bekeken mét bad, wat me heerlijk lijkt! Ik probeer me er niet teveel op te focussen dat, dat ook werkelijk gaat lukken. Want stel er is iemand die dag eerder dan ik aan het puffen en door een hel aan het gaan, heb ik 'pech' .. 

Kraamzorg is ook helemaal rond nu. Verhogingen voor ons bed zijn ook binnengekomen, want blijkbaar was ons bed te laag. We hebben alles voor de baby .. ik zeg kom maar door.

 

EN DAN DENK JE AAN DIE HELSE PIJN WAAR JE DOORHEEN MOET GAAN. Lord, kan ik dit aan? Duh roon, tuurlijk kun je het aan. Come on, wij vrouwen zijn hier voor gemaakt, het gaat niet over rozen maar het is gewoon even zwaar bikkelen. Dit is wat ik het ene moment denk en dan komt deze binnen; MAAR WAT ALS MIJN POENANIE VOLLEDIG UITSCHEURT, of dit of dat of zus of zo. Drama queen Miss Rony komt dan weer door .. relax girl. Ik heb écht, no lie, slapeloze, emotionele nachten hier over. Het is niet eens angst, het is meer niet ready zijn voor het onverwachte. Ik kan het me niet voorstellen en niemand kan je ook PRECIES uitleggen wat je nou voelt, ziet, ruikt of door heen gaat. Misschien ook maar beter lol.

 

 

Om dit alles soms even te vergeten, merk ik dat ik INTENS geniet van de dagen die ik gebruik om mezelf in de watten te leggen. Denk aan een brow treatment laatst bij (@browsbyshermain op Instagram), en een zwangerschapsmassage, of lekker een gezichts behandeling (@the_skinstudio op Instagram). Relaxen, en je gewoon compleet even overgeven aan de beauty and care stuff. Totally love it. Plus ik wil er nog soort van oké uit zien tijdens en na de bevalling. (I know, I know .. daar denk je niet aan op dat moment, maar laat me oké). 

 

 

Mijn vriend is daarentegen wat meer relaxed, wat me enorm helpt. Hij is echt mijn yang .. anders zou de boel ontploffen thuis. Hij wilt wel echt al liever dat ze er gister was dan over nu nog 4 weken. Te cute hoe hij niet kan wachten om zijn kleine meid in zijn armen te hebben. Heb hem al gezegd, beter val je niet flauw tijdens de bevalling of iets. En heb je die dag even een harnas die je beschermd tegen al mijn foute woorden die ik er uit ga floepen. So sorry baby, love you longtime tho. 

 

 

Nee, maar alle gekheid op een stokje. Ik denk serieus dat elke zwangere vrouw zich hier wel in kan herkennen. Het is ook gewoon hartstikke spannend. Alles gaat verder prima hoor, echt! Niks te klagen, ben wat dat betreft nog goed fit en doe nog lekker mijn ding. Zwanger zijn is nog steeds een mega (soort van onbegrijpelijk) wonder, I mean er leeft iets in ons 9 maanden lang, een mens, een voor altijd durende verantwoordelijkheid. We houden al zoooooo oneindig veel van onze kleine meid, this makes me so emotional right now (oja, dat hoort ook bij die laatste loodjes). 

 

 

Baby A, we are ready for you! 

Ik ben 12-12-2017 uitgerekend, maar we hebben allemaal het idee dat ze wat eerder gaat komen, dus ik ga even snel mijn ziekenhuis tas inpakken.

 

See you later! 

XOXO Rony

Reactie schrijven

Commentaren: 0