The do's en don'ts!

First birthday struggles

Donderdag 23 November was het dan zover. Onze kleine man Wess is 1 jaar geworden! Iets waar ik al super lang naar had uitgekeken en ineens is de dag aangebroken. Helaas moest papa deze dag gewoon werken dus we vieren zijn grote dag pas echt op zaterdag de 25e! Hoewel ik allerlei grootse plannen had zoals zelf koekjes en taart te bakken is dit er gewoon niet van gekomen. Zo perfectionistisch als ik ben wilde ik ook graag dat alles perfect zou zijn op deze dag. Een themakleur aan versiering, leuke cadeau's voor de kleine man en vooral een dag waarop hij zelf veel plezier kan beleven! Uiteindelijk werd dit een dag met een mannetje die 39,1 graden koorts had en verliep met af en toe een lach en een dikke traan...

 

 


Hoewel ik dit van te voren al had kunnen weten (dat leer je in een eerste jaar) is dat er weinig valt te plannen met een kleintje. Niks verloopt zoals je zelf graag wil want uiteindelijk bepaald je kleintje dat. En in dit geval werd Wess ineens ziek op de eerste dag als één jarige. Zo gek, heel zijn eerste levensjaar is Wess eigenlijk totaal niet ziek geweest zelfs geen verkoudheid. Nu is hij 1 jaar en hij krijgt gelijk een griepje mee. Maar ja, moeten we het feestje nu wel door laten gaan? We hadden besloten eerst maar af te wachten hoe hij de volgende dag wakker zou worden. Dan konden we alsnog iedereen afbellen mocht dat nodig zijn. Je wilt gewoon niet dat je kleine zich zo rot voelt met al het bezoek over de vloer. Hij werd vrolijk wakker althans beter dan de vorige dag maar hij had nog steeds koorts. Gelukkig hadden we het meeste bezoek s'ochtends gepland staan zodat de middag wat rustiger zou verlopen. Het bezoek kwam rond 10 uur allemaal aan en cadeautjes uitpakken vond Wess dan toch wel heel erg leuk! Allemaal nieuw speelgoed en natuurlijk allemaal reuze interessant!! Hij reageerde nog steeds vrolijk en hij vond het eigenlijk wel gezellig al dat bezoek om hem heen. Het moment van de taart was daar en ik had een speciaal taartje voor hem besteld. Een soort van cakesmash maar dan gewoon thuis en tijdens het uitblazen van zijn eerste verjaardagskaarsje. Je kon merken tijdens het zingen van zijn verjaardagsliedje dat hij helemaal onder de indruk was. Iedereen keek naar hem en hij vond het wel gezellig.

Het kaarsje blies Wess samen met papa uit alleen de taart aanraken vond hij toch maar niks. Ik deed voor hoe ik een stukje pakte en het in mijn mond deed maar Wess begon er alleen maar viezer naar te kijken. Een grote zucht volgde en hij bleef maar naar de taart kijken met de gedachte: wat moet ik hiermee?! Super jammer natuurlijk. Mama had dit moment heel anders voorgesteld. En dan komt er nog eens bij dat de taart ook niet echt hetzelfde was als op de foto die ik had afgegeven. Wat een afgang jongens... Bij iedereen zie je de prachtigste taarten voorbijkomen en mijn bakker maakt er maar een "ik wil het wel maar kan het niet' taart van... Kon er ook nog wel bij... Dus uiteindelijk werd het een verjaardag wat heel anders liep dan ik graag had gehoopt voor hem! Daarom wil ik aan alle mama's die een eerste verjaardag nog in de vooruitzichten hebben graag vertellen wat je juist wel en beter niet kan doen tijdens het plannen van een eerste verjaardag. Althans zoals ik het beleefd heb. 

Zoals ten eerste: weet waar je je taart besteld! 

Zorg dat ze ervaring hebben met het maken van de taart die jij graag wil hebben voor deze dag. Je moet er dan vaker meer voor betalen maar je krijgt er wel iets veel mooiers voor terug dan bij mijn bakker. De taart koste een godsvermogen en ik kreeg er een hoopje fondant met een laagje chocolade voor terug. Oftewel DRAMA! En gesproken over een laagje... Het moest een mooie strakke dripcake worden maar met de hoeveelheid chocolade die de bakker er overheen had gegooid was de taart niet 

meer normaal aan te snijden omdat je met het mes niet makkelijk door de dikke chocoladelaag heen kwam. Als resultaat dat je heel de taart naar gort sneed en iedereen een 'hoopje taartenoorlog' op zijn bordje kreeg. 

Ten tweede: maak er zelf ook iets moois van!

Je kindje is 1 geworden. Een enorme mijlpaal waar jij als mama ook zeker van moet genieten! Je hebt het eerste jaar 'overleefd' en daarom moet jij deze dag ook gewoon mee vieren en niet alleen moeten rennen voor iedereen die graag nog wat drinken of iets te eten wil. Zorg voor een tafel waar je bezoek zelf zijn hapje en drankje vanaf kan pakken. Zo heb jij meer rust en kan je genieten van alles wat er gebeurd op deze mooie dag. Een praatje met de visite, alle lachjes van je kleintje bewust meemaken. Iets wat je niet meer terug krijgt en waar je dus echt even bij moet stilstaan!!

Ten derde: verspreid het aanbod aan cadeaus!

Aangezien Wess veel 'grote' cadeaus heeft gehad valt dit bij ons nog mee maar mocht je kindje overladen worden met cadeaus verspreid dan het moment van het aanbieden hiervan. Natuurlijk moet je kleintje alles lekker uitpakken wanneer hij of zij een cadeau krijgt maar wanneer alles is uitgepakt en de volgende dag eenmaal daar is, laat dan wat speelgoed achter de hand. Zo kan je je kleintje elke keer weer iets anders/nieuws aanbieden en kan hij ook bewust met zijn nieuwe speelgoed spelen i.p.v. om de 5 minuten met iets anders. Zo raakt je kindje ook minder snel verveeld. 

 

 Aan het begin van de blog zie je hoe de taart MOEST worden... Hiernaast hoe de taart werkelijk is geworden! OM TE HUILEN TOCH?! Had hem eigenlijk niet aan moeten nemen maar ja, geen taart is ook zo wat... Hij smaakt wel lekker. dat dan weer wel. 

 

En dan is het ineens weer maandag! Zijn eerste verjaardag is achter de rug, de slingers hangen er nog wel maar we zijn super dankbaar voor iedereen die op Wess zijn feestje is geweest en dat Wess zo verwend is door iedereen! Hij is zo goed als weer helemaal beter en speelt nu super leuk met al zijn nieuwe speelgoed. En natuurlijk als kers op de taart voor Wess, Aankomend weekend vieren wij al weer Sinterklaas!! NOG MEER SPEELGOED!! 

 

Ons huis staat nog steeds te koop en met aankomende donderdag gelukkig weer een nieuwe kijker hopen we ook echt dat ons huis nu snel word verkocht! Ons huis word gewoon te klein voor als Wess zijn speelgoed! Een speelgoedwinkel is er niks bij! ;-)

 

Ik hoop dat jullie mama's en of papa's hier iets aan hebben. Iedereen viert een verjaardag natuurlijk weer op zijn eigen manier maar ik ben een wijze les rijker! Niks valt te plannen,, let op bij welke bakker je wat besteld en vooral geniet ook zelf van deze mooie dag! Geef de catering desnoods uit handen maar zorg dat je niet zelf aan het rennen ben op een dag waar ook jij als ouders dubbel en dwars van moet genieten! Want voor je het weet zijn ze groot en is alleen alleen nog maar op een foto terug te zien.

Fijne week lieverds en mochten jullie nog meer tips hebben, delen is lief!!!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nel (vrijdag, 29 december 2017 17:59)

    Niet iedere bakker is thuis in het maken van themataarten misschien dat je volgende keer even aanklopt bij tinkytaart. Gunstige prijs en heerlijke taart en/of cupcakes. Op naar de volgende verjaardag