Hometour van Linda

 

Droomhuis gezocht

Het was een zoektocht, vele bestaande huizen bekeken, maar steeds niet het gevoel van ‘dit is het!’ Totdat een fietstochtje door de nieuwe, in aanbouw zijnde, duurzame wijk Veenendaal-oost ons aangenaam verrast. Een leuke kinderrijke buurt met veel groen en water. Prachtige nieuwbouw huizen met een jaren-30-stijl. Zou dit iets voor ons kunnen zijn?

 

Ik ben Linda, 41 jaar en woon samen met mijn man Bert, onze kinderen Lukas (5 jaar),  Julian (8jaar) en twee harige vriendjes Boaz en Vigo in Veenendaal.  Ruim anderhalf jaar geleden verhuisden wij naar dit nieuwbouwhuis. Een twee-onder-één-kap woning waar we al veel van onze woonwensen hebben gerealiseerd.

 

We woonden al een tijd in ons vorige huis, een prima tussenwoning in een gezellige buurt, niets mis mee, zou je denken!  Alleen een klein beetje meer leefruimte zou fijn zijn. We hadden inmiddels veel bestaande huizen bekeken, maar het droomhuis zat er nog niet tussen. Intussen werden onze kinderen geboren en bleef de wens om te verhuizen nog steeds groot. De huizenmarkt bereikte een dieptepunt en het aanbod werd daardoor schaars. We hadden ons er een beetje bij neergelegd dat onze verhuisplannen voorlopig bij dromen bleef. Tot een fietstochtje ons op andere gedachten bracht. We meldden ons aan als geïnteresseerden voor een nieuwbouwhuis. Daarna ging het best snel. Na een oriënterend gesprek zagen we ons huis op papier, bleek de ligging voor ons de juiste plek en het huis werd gekocht! Klein detail, ons oude huis moesten we nog verkopen, dit vond ik zó spannend! Een verplichting aangaan terwijl we ons eigen huis nog kwijt moesten raken, zeker in die tijd toen de huizenmarkt overhoop lag.  Gelukkig duurt het een tijdje voordat een nieuwbouwhuis staat, dus mijn man had alle vertrouwen dat het goed kwam! En dat kwam het gelukkig ook! Ons oude huis kwam, net toen de markt weer opkrabbelde,  in de verkoop, werd op Funda geplaatst en in no time stond de ene bezichtiging na de ander gepland. Na krap 2 weken kregen we  3 serieuze biedingen, met zelfs de vraagprijs en werd er een koop gesloten. Nu kon het avontuur naar het nieuwe huis écht beginnen.

 

Dat is wel een project 

Een Moodboard gemaakt, uren op Pinterest, gegoogled, vele tijdschriften verslonden. Ik heb het allemaal gedaan om inspiratie op te doen. Het huis had veel potentie maar alles moest natuurlijk van A tot Z bedacht worden. We hebben avond aan avond gebrainstormd over onze woonwensen, de stijl en sfeer én natuurlijk, niet geheel onbelangrijk, het budget. Bij een nieuwbouwhuis komt er zoveel op je af dat het goed is om daarin flink wat houvast te hebben. Dat is wel een project. Mijn man heeft deze taak met  verve op zich genomen en alles werd keurig in een bestand bijgehouden. Zo kom je niet aan het eind voor verrassingen te staan. 

 

Ons huis moet rust geven

Ons huis heeft een tweedeling met aan de voorzijde oorspronkelijk een woonkamer en de achterzijde de keuken, dit hebben we bouwkundig meteen omgedraaid om een tuingerichte woonkamer te realiseren. Daarnaast hebben we de woning uitgebouwd om nog meer ruimte in de woonkeuken en de woonkamer te creëren. We wilden graag een ´achterom´ zodat de kinderen zelf naar binnen kunnen via de bijkeuken. Daar  is ook meteen een ruimte waar onze poezen hun eigen domein hebben.

 

Bovenop het huis zijn zowel aan de voorzijde als de achterzijde dakkapellen gemaakt om ook weer de maximale ruimte te realiseren.  Op de eerste verdieping waren oorspronkelijk drie slaapkamers waarvan we er twee hebben samengevoegd. Zo hebben we twee royale slaapkamers met grote maatwerk kasten gemaakt en daarnaast onze badkamer kunnen vergroten. Wel zo fijn als het spitsuur is in de badkamer. Op de zolderverdieping hebben bij de bouw meteen drie kamers laten maken. Eén als slaapkamer voor onze oudste zoon, een waskamer en een grote speelkamer waar ze hun berg speelgoed hebben en heerlijk kunnen rommelen. 

 

Motto

De woonkeuken is bij ons eigenlijk dé leefruimte in huis waar we het meest vertoeven. Heerlijk zitten aan de grote houten tafel om lekker te eten of uitgebreid te borrelen. Op woensdagmiddag komen er altijd wel gezellig vriendjes eten en spelen, ruimte genoeg. De maatwerk keuken zelf is hoogglans wit en strak met een betonlook aanrecht en van alle gemakken voorzien. Door de erker valt er fijn licht in de woonkeuken naar binnen. De hele basis van ons huis is overigens vrij strak en licht. Door het gebruik van veel hoogglans wit op de alle kozijnen, deuren en hoge plinten is er een frisse look, soms een tikkeltje scandinavisch met als tegenhanger wat grijzige tinten en hout voor wat warmte. Ook de houten vloer op de begane grond geeft het huis een warme sfeer.  Alle kleuren zijn in het hele huis door nauwkeurig (en perfectionistisch als ik ben;) op elkaar afgestemd.  Ook buiten in de tuin is deze stijl in één lijn consequent doorgevoerd. Zo wordt je tuin een beetje het verlengde van je huis en loopt het naadloos over.

 

Mijn motto is altijd:  ‘Ons huis moet vooral rust geven, rust én ruimte. En dat is hier ook wel nodig met een mannenhuishouden ;-)’.

 

Onze woonkamer is de hoek waar we relaxt op een grote ‘plofbank’ voor de tv hangen of in de koude maanden met een wijntje heerlijk voor de openhaard zitten. De zithoek oogt iets knusser en landelijker. Hier staan oude stoeltjes die opgeknapt zijn, een oude servieskast die inmiddels haar derde kleurtje heeft en wat warme stoffen, vilt en schapenvachtjes. 

 

Ik kan wel zeggen dat er al heel veel van onze woonwensen zijn gerealiseerd. En, je moet immers nog wel wat te wensen hebben. Op ons verlanglijstje staan nu nog zwarte stalen deuren die we bij onze woonkamer willen plaatsen. Ook gaan we in het leeshoekje nog mooie planken of iets dergelijks ophangen om foto’s en herinneringen te verzamelen. Zo langzamerhand krijgt ons huis ook steeds een beetje meer ziel. In de tuin staat voor manlief nog een veranda met haard op zijn lijstje, maar eerst maar weer een tijdje sparen.

 

Na veel reacties op mijn Pinterest ben ik nog niet zo heel lang geleden ook op Instagram gestart. Wat zie je daar toch prachtige en sfeervolle plaatjes voorbij komen. Dat geeft altijd weer inspiratie voor iets nieuws. 

 

Vind je het leuk om meer van mijn huis te zien?

Volg mij dan via lindas_huis. Ik post regelmatig nieuwe foto’s! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lianne vd Blaak (zaterdag, 23 december 2017 09:32)

    Super leuk Linda. Je hebt gewoon een goede praktische en perfectionistische smaak. Het klopt gewoon allemaal. En een leuk verhaal. �