7x inspiratie voor nachtlampjes!

 

7x inspiratie voor nachtlampjes

In het laatste deel van mijn ‘inspiratie voor de feestdagen’ serie geef ik een handig overzichtje van de leukste nachtlampjes. Vooral (zwart) witte, want dat is nu eenmaal wat ik mooi vind. Ook bij nachtlampjes geldt weer: de keuze is reuze! Ze zijn allang niet meer alleen een praktisch item, maar een echte eyecatcher in jouw hippe kinderkamer. Mijn kinderen vinden hun eigen nachtlampje ontzettend leuk én handig. En ik ook, want ze doen tegenwoordig ’s ochtends zelf hun lampje aan in plaats van direct op volume 100 ‘mama’ te roepen (oké, na 5 minuten alsnog). Qua prijzen kun je het zo gek maken als je wil, dus het rijtje hieronder loopt op van goedkoop naar duur.

 

Wooly Lamb

Een schattig led-nachtlampje met een retro look. Zo’n lampje dat echt perfect past op een zoete meisjeskamer. Het nachtlampje geeft wit licht en heeft aan de onderkant een aan/uit knopje. Het lampje bevat een timer; het gaat na 20 minuten vanzelf uit. 

Panda

Ik scoorde voor Floor bij de Aldi een super coole panda nachtlamp. Natuurlijk was het ding binnen no time uitverkocht. Als je iets vergelijkbaars wil, is deze lamp van het merk Rebl de oplossing. Hij is 25 cm hoog en geeft een mooi warm licht. Onder andere verkrijgbaar bij A Little Love for You.

Pinguïn slaaptrainer

Als je meer dan een simpel nachtlampje zoekt, kijk dan eens naar Pinguïn Pam van Zazu. Je kan kiezen uit vier verschillende kleuren licht (blauw, roze, wit of rood) en hij heeft een timerfunctie. Daarnaast kun je een tijd instellen waarop het tijd is om uit bed te komen. Oranje betekent: doe normaal joh papa en mama willen nog slapen. Bij groen licht: vooruit dan maar ;-). Pam werkt zelfs als bluetooth speaker. Koppel ‘m aan je telefoon en de pinguïn zingt je hele Spotify lijst, ideaal!

Origami dino

Er zijn ontzettend veel lieve schattige nachtlampjes te vinden. Maar echte stoere lampen voor jongens kom je minder snel tegen. Daarom was ik blij dat ik deze te gekke dino ontdekte. Het lampje met led-verlichting is 27 cm lang en 14 cm hoog. Het merk Disaster Designs heeft naast deze witte triceratops ook nog andere soorten en kleuren.

Schattige vleermuis

A Little Lovely Company zal je waarschijnlijk wel kennen. Het merk heeft een fantastisch assortiment aan producten voor de kinderkamer, waaronder lampen. Van mini sterren en ijsjes tot grotere konijntjes en eenhoorns. Een die me direct opviel (want zwart wit) is deze schattige vleermuis. De lamp heeft twee verschillende lichtsterktes en een timerfunctie. Het licht doet het 10 tot 12 uur aan één stuk en je laadt ‘m weer eenvoudig op op het bijgeleverde oplaadstation.

Nijntje

All time favourite Nijntje is sinds kort in een nieuw type lamp te koop. De Mr. Maria Nijntje is in verschillende groottes beschikbaar. De ‘eerste licht’ versie is 30 cm hoog en dus ideaal om als nachtlampje te gebruiken. Uniek aan deze lamp is dat hij van zacht siliconen is gemaakt, en dus  onbreekbaar en knuffelbaar is. De dimbare led-lamp kun je opladen met een usb-kabeltje.

Joseph Bunny

Ik kwam deze lamp van het merk Rose een tijdje geleden tegen op Instagram en werd op slag verliefd. Hoe origineel, een konijn met bungelende benen die je op een plankje of nachtkastje zet. Het is een flinke lamp; inclusief benen zo’n 50 cm hoog. De liefde werd ietsje minder toen ik de prijs zag, maar Joseph is zeker weten een eyecatcher in je kinderkamer.

Bonus tip

Ten slotte nog een low budget tip: de circuslampen van bijvoorbeeld Hema staan ook leuk in een kinderkamer. De lettervormen zijn erg gaaf en ik ben zelf blij met de wolklamp! Het lastige is alleen dat deze lampen meestal op batterijen werken, dus per ongeluk een nachtje aan laten is niet zo praktisch.

 

Tot zover mijn tips voor leuke Sinterklaas- en kerstcadeaus. Wil je nog eens nalezen wat ik eerder schreef? Check hier de blogs over kinderservies en koffertjes. Ik hoop dat je wat aan mijn lijstjes heb gehad en veel plezier met cadeautjes uitkiezen!

 

Liefs,

Jonne

Reactie schrijven

Commentaren: 0