Living in the big TOYWORLD...

 

Wanneer Martijn en ik nog geen kindje hadden en we langs een huis liepen die vol stond met alleen maar speelgoed nam ik  mezelf voor dat dit mij nooit zou overkomen... Hoe kan je leven in zo'n berg met speelgoed?! Nu 1 jaar later en Wess zijn eerste verjaardag is gevierd en de Sint net het land uit is, (voor ons dan) is ons huis een tweede speelgoedwinkel geworden!!  Wess had al veel speelgoed maar na een verjaardag en de Sint is het enorm veel geworden! (Wat je hierboven op de foto ziet is wat Wess binnen 1 week heeft gekregen aan Sint en verjaardagscadeautjes en dan staat zijn Wishbonebike er nog niet eens bij...!)

Kan je te veel speelgoed hebben voor je kindje? JA DAT KAN ECHT!!! Je zou bijna een huis kopen om het speelgoed heen... Want het word elke keer ook steeds meer! Maar hoe gaan wij er mee om en wat doen wij met al dit speelgoed? Dat vertel ik je vandaag in deze blog!

 


Je staat er eerst niet zo veel bij stil wanneer je de verjaardag viert van je kleintje. Ja hij krijgt cadeaus van iedereen maar de hoeveelheid ervan die merk je de volgende dag pas wanneer je alles weer de juiste plek moet geven... SLIK!! Waar laat je dit allemaal?! En hoe krijg ik dit op een bepaalde manier weg gezet zodat mijn huis geen tweede speelgoedwinkel wordt?! (Heel moeilijk ook wanneer je in een veel te klein huis woont!) En dan een weekje later vier je ook nog Sinterklaas met je familie. En zoals verwacht, had Sinterklaas ook dit jaar heel veel cadeautjes meegenomen uit Spanje! En wanneer er te veel cadeautjes op hetzelfde moment voorbij komen, ziet je kindje door de bomen het bos niet meer. Er word niet meer gekeken naar wat hij of zij krijgt maar het word uitgepakt om het vervolgens gewoon weer aan de kant te gooien.

Begrijpelijk ook want je kan nu eenmaal niet met alles tegelijk spelen! Daarom laat ik sommige cadeautjes nog ingepakt en staan deze nog in de doos. Ja het cadeau papier is er af, Wess weet wat hij heeft gekregen maar ik bied het hem nu niet aan. Ik verdeel de cadeautjes in momenten. Wanneer Wess uitgespeeld is met het ene cadeautje dan kan je dit weer omruilen met iets nieuws. En zo wissel je dit altijd af zodat je kindje ook niet verveeld raakt met alles wat er ligt. En je dus niet elke keer met een sneeuwschep alles aan de kant moet vegen. Want o my god, binnen 1 seconden weet je kleine van een opgeruimd speelhoekje er een slagveld van speelgoed van te maken! Ook zorg ik ervoor dat het speelgoed verdeeld zit in verschillende dozen. Wanneer alles namelijk gesorteerd is houd je het speelgoed ook bij elkaar wat bij elkaar hoort. Wess heeft een racebaan, een 

trein en noem maar op, wanneer dit  door elkaar raakt kan een kindje van 1 er ook niet goed meer mee spelen omdat hij niet weet wat bij elkaar hoort. Daarom helpen we hem om dit soort dingen gescheiden te houden. Wil hij met iets spelen dan krijgt hij een doos met een trein, racebaan of noem maar op en kan hij hier dus ook gewoon een tijdje mee spelen om het vervolgens later weer om te kunnen wisselen voor een nieuwe doos met weer nieuwe ontdek momenten. Dit alles is wat ik nu inmiddels heb geleerd maar jullie graag als tip mee wil geven. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Helaas wonen wij niet zo groot en hebben dus ook geen speelkamer mogelijkheid dus moeten we het doen met de ruimte die wij hebben! Hebben jullie nog TIPS? Laat het mij dan weten! In de volgende blog neem ik jullie mee in de wereld van opbergmogelijkheden!


 

Veel liefs,

Nikkie

Reactie schrijven

Commentaren: 0