Eerste werkdag!

Maandag 4 december was mijn aller eerste werkdag sinds 4 maanden. In mijn verlof ben ik ook nog van baan veranderd dus het was dubbel spannend. Wel ben ik terug gegaan naar mijn oude werk in de schoenen branche dus het was en is heerlijk vertrouwd! Zoals ik al eerder had verteld werk ik de maandag middag, woensdag en donderdag. Op maandag en woensdag is Lux bij mijn moeder en op donderdag heeft Jeroen vaste "papa dag" 

 

Maandagochtend 7:00 gaat Jeroen zijn wekker en ik kan nog blijven liggen want Lux slaapt nog en ik begin pas om 13:00 maar ik kan het niet.. Ben te zenuwachtig en ga eruit om thee te zetten. Ik ben niet zozeer zenuwachtig voor het werken maar meer of ik alles op tijd af krijg; mezelf gedoucht, opgemaakt en "ready to go" Lux helemaal klaar om naar oma te gaan, alle spullen voor hem ingepakt, me eigen brood nog smeren en ga zo maar door.. Af en toe ben ik echt een doemdenker en bang dat ik het niet red. Om 12:09 gaat mijn trein richting Houten (waar ik de maandag werk) en daarvoor moet ik bepakt en bezakt alles en iedereen in de auto proppen en naar mijn moeder brengen (die 10 minuten van mij vandaan woont)  Doemdenken dus!

 

Lang verhaal kort; Om 10:00 zitten zowel Lux als ik klaar om te gaan en ik besluit maar gewoon richting mijn moeder te gaan en daar nog lekker een bakje koffie te drinken voordat ik weg ga. Ondertussen denk ik; "Zie je wel, je had tijd zat! Volgende keer gewoon lekker in bed blijven liggen je hebt tijd zat!" Maar het is ook zo wennen, vroeger maakte je je alleen druk om jezelf en nu heb je ook nog zo'n lief klein schattig buddha'tje naast je die ook aandacht wilt. Het went allemaal vanzelf maar nu is alles nog nieuw en de eerste keer. 

 

10:10 zit ik dan bij mijn moeder met voor mijn neus een cappuccino en een gevulde koek. Lux liet ik met een gerust hart achter en 2 uur later zat ik in de trein richting Houten. Heerlijk op me gemakkie een boterham pindakaas gegeten en een pakje appelsap gedronken. Om 12:44 kwam ik aan in Houten en begon mijn eerste werkdag. Ik zat er zo weer in en het was hartstikke leuk! 

  

Om een uur of 4 kreeg ik nog wat leuke foto's van mijn moeder opgestuurd met Lux en om 18:00 uur gingen we alweer sluiten. Jeroen was eerder thuis dan ik en heeft Lux alvast opgehaald bij mijn moeder. Om 19:00 ben ik thuis en Jeroen heeft Lux al een flesje gegeven en naar bed gebracht. Stiekem kijk ik om het hoekje van zijn slaapkamer en aai over zijn bolletje. Ik fluister in zijn oortje: "Mama is weer thuis"...

Reactie schrijven

Commentaren: 0