Mama Robin

Ja ja, de feestdagen komen er weer aan! En wat hebben we er een zin in zeg! Elk jaar kijk ik enorm uit naar een heerlijk ruikende kerstboom, de kerst hits op Skyradio en natuurlijk het samenzijn met onze families.  Wij zijn enorme familie mensen en genieten dan ook de feestdagen met elkaar. Deze kerst is het natuurlijk anders dan anders want wij hebben onze eigen kerst(b)engel: LUX! Dat maakt de kerst nog magischer dan dat hij al is. Elke avond kijk ik met Lux naar de mooie lichtjes in de kerstboom en vertel ik hem dat het bijna Kerstmis is! Hoe onze feestdagen eruit zien met een baby van 4 maanden? Ik vertel het je:

 

Omdat allebei onze ouders gescheiden zijn komen wij altijd één dag tekort en is het vliegen van hot naar her. Dat wilde we met Lux anders gaan doen!

 

De zaterdag voor kerstavond (23 december) vieren we s'avonds kerst bij mijn schoonmoeder, haar man en mijn twee schoonzusjes met hun vrienden. We hebben lootjes getrokken en alle cadeautjes liggen onder de kerstboom. Na het samen borrelen en cadeautjes uitpakken gaan we gezellig gourmetten. Lux gaat natuurlijk gewoon mee en blijft met de cadeautjes erbij (als het lukt!) Als wij gaan eten brengen we hem naar de slaapkamer van mijn schoonmoeder. We hebben de kinderwagen meegenomen en de bak daarvan staat op haar bed en Lux kan daar in slapen met een kruikje zodat het lekker warm voor hem is. (De kruik haal ik trouwens weg als Lux in bed ligt het is puur voor het erin leggen dat hij niet in een koud bedje komt vanaf een warm lijf!) Lux vindt dit heerlijk en slaapt als een roosje hierdoor (HOPELIJK!) 

 

Met kerstavond zijn we zoals ieder jaar bij mijn moeder, haar man en mijn zusje en haar vriend zijn er ook bij. Dit jaar doen we hier geen cadeau's want dat hebben we al groots gedaan met Sinterklaas. Op deze avond draaien we leuke kerst muziek, eten we met elkaar en komt het te leuke spel 30 seconds ook nog aan bod. We kijken even hoe lang Lux het volhoudt maar zodra hij het zat is kan hij naar boven want hij heeft bij mijn moeder een eigen bedje staan. (De bofkont!) Lekker rustig slapen zonder teveel prikkels en drukte om hem heen. Ook hier heb ik weer een lekker warm kruikje in liggen en slaapt Lux lekker. (Ultieme tip btw; kruik gebruiken!) 

 

 

Op eerste kerstdag zijn we heerlijk met z'n drieën thuis! Jeroen en ik vonden dit allebei belangrijk en fijn aangezien de feestdagen al druk genoeg zijn voor Lux (en onszelf!) hebben we tussen alle feestvreugde lekker een break geregeld. We gaan heerlijk ontbijten, relaxen, in bad samen en natuurlijk in ons joggingpak kerstfilms kijken. 

 

Op tweede kerstdag zijn we altijd met mijn vaders kant van de familie. Met mijn opa, oma, tantes, ooms en neefjes en nichtjes zitten we op 15 man. Best druk dus maar enorm gezellig! Om 14:30 hebben we afgesproken bij de Dom in Utrecht waar we een rondleiding krijgen onder de Dom door. Hierna gaan we lekker borrelen in Utrecht en eten we s'avonds bij mijn tante en oom (zij verzorgen ook het eten dus LUCKY ME ik ben namelijk geen keukenprinses) Ook hier nemen we Lux mee. Naar Utrecht draagt Jeroen Lux in de draagzak, dat is zoveel makkelijker in Utrecht en met de rondleiding. De kinderwagen staat wel ingeklapt in de auto want die gebruiken we weer bij mijn oom en tante voor het slapen. We nemen trouwens altijd eigen slaapspullen mee; doekjes, knuffels, dekentjes, kruikje zodat Lux zich lekker 'thuis' voelt als hij ergens anders slaapt. 

 

En dan zijn de kerstdagen alweer voorbij! Hopelijk hebben jullie net zo'n gezellige, leuke drukke volgepland kerst als wij máár neem je ook even de tijd voor jezelf en elkaar. 

 

MERRY CHRISTMAS EVERYBODY

XXX

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0