Mama Rony

Mijn bevallings verhaal 

Donderdag 15-12-2017, drie dagen na mijn uitgerekende datum zit ik bij vrienden thuis, want ja, Jay ging naar zijn afscheids feestje van werk en ik had totally geen zin om alleen thuis te moeten zitten. Vervolgens wilde ik op staan om naar de wc te gaan, BRAAAAAAPPPPPP... "ik plas in mijn broek, en kan niet stoppen, SORRY SORRY" schreeuwde ik. 

O-my-god, mijn vliezen waren gebroken. Tot aan mijn sokken was ik doorweekt. Mijn vriend werd opgebeld, en hoe hij het heeft gedaan weet ik niet, maar binnen 5 minuten was hij al bij me, bezweet, ogen zo groot. Tè schattig ..

 

Helaas voelde ik tot aan zaterdag ochtend geen weeën en moest ik die ochtend naar het ziekenhuis om ingeleid te worden. Eenmaal in het ziekenhuis werd er een ballonnen katheter geplaatst, want dat zou dan mijn baarmoeder mond wat meer moeten openen ($#*+! verdomme wat doet dat zeer). Bloed chaggo dat ik was want die meid plaatste hem 2x verkeerd, bij de 3e x zat 'ie dan hoor. 

Nou overgeplaatst naar een andere kamer .. hoe dan ook moest ik blijven slapen in het ziekenhuis. Aangezien ik al zo lang mijn vruchtwater had verloren, ben je dan mega infectie vatbaar en houden ze je dus daar. 

 

Zaterdag avond rond 22:00 kreeg ik dan eindelijk wat weeën .. en werd ik overgeplaatst naar de 'bevallings suite' .. weet nou niet of ze het een 'suite' moeten noemen .. want dat doet je meteen denken aan een relaxte hotel overnachting, en dat was dit niet bepaald.. anyways, het schoot allemaal maar niet op, maar ik kon mijn weeën goed aan d.m.v. puffen en afleiding zoeken. Vast besloten dat ik het zonder medicatie zou doen, heb ik zelfs met weeënopwekkers het nog geprobeerd zonder verdoving. Maar de doktoren kwamen op een gegeven moment zef naar me toe om me echt op het hart te drukken dat ik mijzelf aan het martelen was en ECHT een verdoving nodig had (morfine spuit of ruggenprik). Dus ik ging voor de morfine spuit aangezien een ruggenprik mijn aller aller laatste optie zou zijn. 

Dit hielp mij echter maar een uurtje en toen voelde ik me alweer meer dan kut. Ik was mezelf niet meer, compleet in trance, en eerlijk gezegd weet ik sommige stukken ook niet meer.

 

Oké, dan maar een ruggenprik. Ik had inmiddels al 30 uur niet geslapen, nog maar 5cm ontsluiting en ik trok het echt niet meer. De anesthesist zou over een half uur komen zeiden ze .. 5uur later, nog steeds geen anesthesist te vinden die me van mijn pijn zou verlossen. Mijn vriend werd HELEMAAL gek, hij zag me zo lijden en er kwam maar geen freakin' ruggenprik. Tegen de tijd dat hij arriveerde was ik 9cm, en was er serieus een discussie of ik hem überhaupt nog zou krijgen. Nou, je snapt, toen trok ik het niet meer. ZET DIE FUCKING RUGGENPRIK ALSJEBLIEFT! Oke, ruggenprik er in .. deden ze een ph test bij de baby via een inwendige test bij mij. En toen ...

 

De doktoren rende mijn verloskamer in en trokken me los van alle apparaten, het werd een spoed keizersnede zeiden ze. De ph-waarde van de baby was veelste hoog, omdat ik al zo lang bezig was én ook nog zonder vruchtwater .. was ze aan het 'verzuren'. Net als wij dat doen als we te hard sporten zeg maar... 

 

De wereld ging even aan me voorbij, ik lag daar en dacht .. oké just do it .. breng mijn kind ZO SNEL MOGELIJK gezond op de wereld aub. Mijn vriend en ik kregen natuurlijk wel even een nervous break down .. ik bedoel na fucking alles (sorry voor mijn taalgebruik) .. na al die uren (48u inmiddels), een keizersnede. 

 

En daar was ze dan, binnen 2 min heb je dan ineens je kindje, gezond en wel. En uiteindelijk, jep, ook ik zeg het; VERGEET JE GEWOON DIE PIJN? Heel crazy maar waar. Het was echt een regelrechte hel, zwaar. Maar de kleine meid maakt alles goed.

Onze gezonde, kleine, knappe baby;

Avéya Kita Ceuppens

17-12-2017

 

Rony

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Sharon Koetsier (maandag, 01 januari 2018 13:12)

  Klinkt heftig, maar er is een super mooie baby uitgekomen. Geniet er van, heel veel geluk!❤️�

 • #2

  Indy (maandag, 01 januari 2018 13:32)

  Het klinkt inderdaad heftig ik vond het zo knap van je dat als nog toch dacht van we doen het en er komt toch iets moois uit. Je hebt een mooi meisje op de wereld gebracht met een mooie naam

 • #3

  Aïcha (maandag, 01 januari 2018 14:21)

  Rony ik ben zo super trots op je! Very much mn voorbeeld als het gaat over powerwomen! Love you❤

 • #4

  Famke (maandag, 01 januari 2018 15:38)

  Woow heftig.. Maar knap gedaan! Het is echt een hele mooie meid geworden! �

 • #5

  San (maandag, 01 januari 2018 17:18)

  Mooi en heftig verhaal, ondanks dat mag je trots zijn op jezelf. Mooie dochter hebben jullie, en mooie naam.

 • #6

  Robina (maandag, 01 januari 2018 17:46)

  Zo trots op jou!
  Jezus wat een sterke vrouw ben jij❤️❤️

 • #7

  Perline (maandag, 01 januari 2018 19:06)

  Wauw! Echt respect voor jouw! En ook zo’n mooie girl met een mooie naam�

 • #8

  Chels (maandag, 01 januari 2018 20:10)

  Ahh best snel en deet het veel pijn ik benk van wel maar vond jij het pijn doen xx chelsea

 • #9

  Lotte (dinsdag, 02 januari 2018 09:18)

  Lieve Rony,

  Jeetje wat is daar allemaal gebeurd en je hebt er zeker zwaar voor gevochten!! Wat een verhaal ik dacht: hoe loopt het af!! Ik vond het zo spannend om te lezen. Tot ik bijna bij het einde was en dacht: YES GIRL!! Je hebt het gedaan!! Ik wens jullie heel veel geluk en plezier samen!❤️En vergeet elkaar ook niet he❤️

  Xx Lotte Poelman�

 • #10

  Faja (dinsdag, 02 januari 2018 10:25)

  Wow echt heftig, Maar echt respect❤️

 • #11

  Daisy (maandag, 08 januari 2018 17:59)

  Het is echt zo een mooie baby en wat heb je het goed gedaan zeg met de bevalling �♥
  Trots op jou ♥