What's wrong with me?!

En ineens is het nieuwe jaar aangebroken en ben ik weer helemaal terug van weggeweest! Waarom ik zo vaak afwezig was op de blog en op social media vertel ik je vandaag. 

 

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Een jaar vol met heel veel liefde voor mijn mannen, veel eerste keren als moeder zijnde, mijn blog waar ontzettend veel werk in zit en vooral ook veel tranen. Hoewel ik het moederschap heerlijk vind en dit nooit zou willen missen heb ik het toch allemaal wel een beetje onderschat. 'Het maar even doen' is het duidelijk echt niet. Een goeie mama zijn naast alle gebroken nachten is behoorlijk heftig en gaat je dan ook niet in de koude kleren zitten. Een paar nachten zonder slaap is te handelen maar een paar maanden tot eigenlijk wel een heel jaar is een hel! Hoewel veel mensen tegen je zeggen dat je dan ook maar even moet gaan liggen als de kleine slaapt vind ik een lastige keuze. Want wanneer je kindje op bed ligt dan is dit juist de mogelijkheid die je moet pakken om een beetje tijd voor jezelf te hebben. Maar ook deze tijd was eigenlijk altijd wel vol gepland met het maken van Macramé bestellingen en natuurlijk het onderhoud van mijn blog. En daarnaast komt er nog eens bij dat ik gestopt ben met de pil. Waarom? Puur vanwege die poep hormonen die ik niet meer in mijn lichaam wil hebben. Ik word er sacherijnig van oftewel ik ben niet meer de vrouw die ik graag wil zijn. Ik reageerde zo enorm heftig op bepaalde momenten dat ik mezelf gewoon niet meer herkende. Maar stoppen met de prikpil doe je ook niet even zo maar. Want het 'ontpillen' kan wel 5 tot 7 maanden duren...!! (LET OP: bij sommige kan dit zelfs meer dan een jaar duren!) Ken je nagaan wat een pil doet met je lichaam!

 

Maar zo goed als mama's dat kunnen zetten we door zonder te klagen en nemen we elke dag zoals deze komt. Wess is inmiddels 1 jaar geworden op 23 November en vanaf die tijd ging het bergafwaarts met mij. Ik kreeg steeds minder inspiratie voor mijn blog, als ik wel iets had verzonnen kon ik daar echt letterlijk de kracht niet voor opbrengen en was ik blij dat ik gewoon even op de bank kon zitten op maar een beetje voor mij uit te staren. Elke ochtend voelde ik mij nog prima maar tegen het middaguur kreeg ik hoofdpijn en dit verdween de rest van de dag niet meer.

 

Wanneer dan eindelijk Martijn zijn vakantie was aangebroken in de laatste week van December kon ik niet wachten om wat meer tijd voor mezelf te krijgen. Maar ja, met kerst voor de deur bleek ook dit niet echt de tijd te zijn om voor mezelf te kiezen. Boodschappen doen, cadeautjes zoeken, planningen maken voor het bezoek wat rond deze dagen allemaal komt, tussendoor hadden we nog bezichtigingen voor ons huis gepland staan en toen was het ineens 31 December...  Een dag waarop je alleen maar bezig bent met wat juist wel en niet te doen in het nieuwe jaar. Zelfs de kerst waar ik ieder jaar naar uitkijk deed me weinig en was de kerstboom er zelfs al uit voor dat het oudjaarsavond was...! Wat is dit?! WHAT'S WRONG WITH ME?! Wat er precies aan de hand is daar heb ik nog geen idee van maar hopelijk weten we snel meer na een bloedonderzoek.

 

Maar 1 ding is zeker, deze mama gaat meer tijd voor zichzelf nemen! Hoe ik dit ga doen nog geen idee maar die tijd gaat er komen! En hoewel ik het jaar heb afgesloten met meer dan 57,500 unieke bezoekers op mijn blog brengt dit mij de juiste motivatie om keihard te gaan knallen dit jaar!! Een jaar met nieuwe bijzondere verhalen, met veel meer nieuwe recepten van Jennifer en Laura, waarin ik hopelijk nog meer nieuwe lieve mensen leer kennen en een jaar die we starten met een nieuw logo! En dat allemaal dankzij mijn geweldige lieve zus Michelle die ook haar eigen blog heeft die je kunt vinden op www.mocktales.nl! Mijn hoofd stroomt over van de nieuwe plannen dus laat het nieuwe jaar maar komen! Wij zijn er klaar voor!

 

Happy new year lieve allemaal!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Callisz (woensdag, 03 januari 2018 13:24)

  Een hele dikke knuffel voor jou ♡. Ik herken het helemaal, hormonen en de lat te hoog leggen voor je zelf. Eindelijk zitten op "rust" na dat je alles hebt gedaan in huis en dan is de kleine alweer wakker en kan je netflix uurtje weer opgeschoven worden. Je doet het goed en bent een sterkte vrouw.

 • #2

  Joy (woensdag, 03 januari 2018 18:10)

  Lieverd! Wat mooi geschreven. Je bent een topper en het moet zo heftig zijn, zo lang niet slapen en zo weinig tijd voor jezelf!

  Hopelijk wordt er snel meer duidelijk naar aanleiding van het bloedonderzoek! En ik kijk uit naar al je nieuwe planenn voor de blog! Je bent een ware inspiratie bron en doet het wat mij betreft super goed!

  Xoxo Joy

 • #3

  Robin van Hilten (donderdag, 04 januari 2018 16:16)

  Je doet het super schat! Alle ballen zo hoog houden! en enorm goed van je dat je gestopt bent met de prikpil! Al die hormonen shit! Hopelijk gaat het snel beter met je dikke kus Robin