Mama Robin

Goede voornemens.

Ik doe hier eigenlijk niet aan. Zeg het vaak genoeg en hou me er dan 2/3 weken aan en dan verwatert het weer. Máár omdat ik nu moeder ben geworden vind ik dat ik een nieuwe poging moet wagen, voor mezelf en voor Lux! Het zijn dan ook goeie en mooie voornemens die waargemaakt moeten worden:

 

1. Sporten.  Dit staat sowieso bij heel veel mensen hoog op het lijstje, dus ook bij mij. Eentje die ook gedaan moet worden, niet perse om af te vallen maar gewoon omdat het lekker is! Even je hoofd leeg maken en een beetje extra conditie kan bij mij niet kwaad! 

 

2. Meer in het moment leven. In het hier en nu. Ik denk vaak, te vaak aan wat we volgende week gaan eten of wat we over twee weken op zondag middag gaan doen. Ik wil dit echt een stuk minder gaan doen. Vooruit plannen is niet erg en hoort ook bij mij maar daardoor vergeet ik soms in het hier en nu te leven. "Leef vandaag maar droom over morgen!"

 

  

3. Meer genieten. Dit MOET echt! Helemaal omdat het met een kleintje allemaal veelste snel gaat. Meer genieten van de momenten samen en juist de kleine dingetjes. Ik zeg niet dat ik noot geniet maar sommige dingen vind ik snel "gewoon" terwijl dat niet zo is. Gezondheid, liefde, een familie een fijn huis etc. Meer stilstaan bij geluksmomentjes in het leven! 

 

4. Minder zorgen maken. Ook zo'n voornemen die echt voor mij gemaakt is! Ik kan ontzettend piekeren en doemdenken; 'wat als' gaat wel 10.000 keer per dag in mijn hoofd om! Oke misschien wat overdreven maar wel veel! Dit is totaal overbodig en niet nodig want 9 van de 10 keer gebeuren er geen erge dingen en hoef ik me geen zorgen te maken, loopt het allemaal wel los. Ik moet het meer laten gebeuren. 

 

Minder zorgen maken, meer genieten, meer in het moment leven en o ja.. meer sporten.. :) Dit jaar is ons goede voornemen ook om mij hieraan te houden!!! 

 

Fijn 2018 iedereen! Een gezond, liefdevol, weinig stress en blij jaar! 

XXX Robin

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0