Hometour van Kimberley!

Type woning en plaats: tussenwoning in Waalwijk.

Bewoners: Jim en Kimberley met kinderen.

Eigenaar sinds: 2012

Woonoppervlakte: 140 m2.

Website: www.homefreak.nl

 

 

Het huis is in 2012 gebouwd. Het is een nieuwbouw tussenwoning. We woonden allebei nog bij onze ouders toen we het kochten en inmiddels 5 jaar later is ons huis al goed gevuld met herinneringen. 

 

Mijn passie voor wonen is begonnen toen we denk ik een jaartje samen woonden. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik vroeger al, wanneer ik mijn moeder hielp met poetsen, alles op een andere plek plaatste. Ik bemoeide me toen dus al met het interieur. Ook veranderde ik mijn kamer in het ouderlijk huis vaak. Echt smaak had ik toen nog niet maar creatief was ik wel. Toen ik 3 jaar geleden een woonblog begon omdat ik het eigenlijk heel erg leuk vond om te schrijven (homefreak) groeide mijn passie voor wonen alleen maar meer. Inmiddels is de blog niet meer van mij omdat ik er simpelweg geen tijd meer voor heb. 

 

Toen wij net gingen samenwonen hadden wij een heel braaf interieur. We hadden gekozen voor heel veilig taupe, wit en lichtgrijs. Het geheel was zeker wel mooi maar niet gewaagd genoeg. Al snel ging Jim zich ook met het interieur bemoeien en bleek dat we allebei meer van een stoer industrieel interieur houden. De bovenverdieping heb ik het liefste monochroom. Dat is alleen wel vrij lastig met 2 jonge kindjes die liever alles in kleur zien. 

 

Jim is erg handig en heeft dan ook veel in ons huis zelf gemaakt. Het begon met een kapstok en een schoenenbak van steigerhout, gevolgd door een aantal plantenbakken, onze bedtafel, het complete bed van onze zoon Jake, een bedhuisje voor onze dochter Jackie, een kattenhuisje voor onze Britse korthaar katten Fredje en Frommel en daarnaast zijn ook een heleboel accessoires gemaakt door Jim.

 

Het meest trots ben ik op onze slaapkamer, en die is nog niet eens af. We hebben net een nieuwe vloer gelegd en hebben de muur achter ons bed geverfd. Deze was taupekleurig. We hebben nu gekozen voor een witte muur met een zwarte geverfde lambrisering. Aangezien ons plafond schuin loopt hebben we de lambrisering ook schuin laten lopen voor een speels effect. Ook benadrukken we daarmee de hoogte van de ruimte. We krijgen begin dit jaar een nieuw bed waarbij we een hemel willen maken omdat we daar een vrij hoog plafond hebben. Ook komen er 2 kastenwanden die we zelf gaan maken. Ook gaan we van de babykamer van Jackie een meisjeskamer maken. Mijn handen jeuken om er mee te beginnen. Maar uiteraard moeten we, net als vele anderen, eerst sparen voordat we zulke projecten kunnen aanpakken. 

 

Ik heb een abonnement op het tijdschrift VT wonen. Heel veel lezen doe ik echter niet, ik kijk vooral naar de plaatjes om inspiratie op te doen. Ook gebruik ik minimaal 1x per dag Instagram om inspiratie op te doen. Ik vind het zo leuk om bij mensen naar binnen te gluren. Daarnaast zie je ook heel snel leuke items en waar zij deze gekocht hebben. 

 

Mijn favoriete woonwinkel is Loods5. Maar hierbij moet ik wel meteen zeggen dat ik mijn interieur het liefste zo budgetproof mogelijk wil inrichten. We hebben natuurlijk wel een aantal dure items, zoals de Bodilson Chili bank, maar over het algemeen koop ik ook veel items in de kringloopwinkel en in budgetwinkels zoals Action. Bij laatstgenoemde heb ik overigens ook vele zwarte spuitbussen gekocht om vele woonitems om te toveren naar stoer zwart. Ook vind ik het heel tof om te zien dat er zoveel kleine  startende woonwebwinkels zijn. Die mensen hebben ook echt de passie voor wonen. 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0