Mama Julie

2017. 

Het jaar is weer voorbij. Het is écht gevlogen. 

2017 was voor mij het jaar dat mijn leven compleet veranderde. Eind februari werd ik mama van een prachtige zoon Seth. De maanden met hem zijn voorbij gevlogen. Ook besloot mijn partner om - na 11 jaar - eindelijk op zijn knieën te gaan en mij ten huwelijk te vragen. Iets om naar uit te kijken dit jaar dus, want vanaf augustus zullen wij door het leven gaan als man & vrouw. Een jaar is zo voorbij, maar toch was dit echt eentje om in te kaderen. Daarom blik ik graag even terug op de mooiste momenten 2017. 

 


Januari
De laatste volledige maand dat ik aan het werk was voor mijn bevallingsverlof. Nog heel wat te doen en af te werken, maar de meeste voorbereidingen waren gelukkig klaar. Wat vond ik het heerlijk om jouw kamertje op orde te brengen, jouw kleertjes te wassen en in je kleerkast te hangen. Nu kan ik nog amper geloven dat je in dat kleinste maatje hebt gepast (en wel 7 weken lang!). Jammer genoeg werd ik eind januari ook goed ziek: een zware keelontsteking. Uitzieken, want als zwangere vrouw mocht ik geen medicijnen nemen. Wat heb ik toen afgezien... Ondanks ik echt genoten heb van de zwangerschap en ook geen al te moeilijke zwangerschap had, had ik er toen echt genoeg van.


Februari
Half februari startte mijn bevallingsverlof, 2 weken voor jouw voorziene komst. Ik had nog heel wat gepland, want alles moest klaar staan voor jouw komst, maar ook in het huishouden wou ik nog wat klaar hebben. Ook nog afspraken met vriendinnen want ik wist ook dat de eerse maanden met baby enorm druk gingen zijn. De tweede week zou ik nog echt genieten van de rust. Maar daar besloot jij anders over, want in de eerste week al besloot jij te komen. De nacht van 21 op 22 februari kreeg ik buikpijn, maar is dit het nu? Dat valt nog best mee dacht ik. Maar later die 22e dacht ik daar anders over. Na 18 uur weeën, maar wel met begeleiding van top vroedvrouwen, kwam jij om 21u35 ter wereld. Het mooiste moment uit mijn hele leven, dat kan ik je nu al garanderen. Hoe cliché het ook is, je vergeet de pijn. Het was een zware dag en nacht, maar in plaats van te slapen wou ik enkel nog naar jou kijken. Mijn kleine wonder. Op 25 februari mochten we naar huis. Daar konden we rustig verder genieten van jou, want wat was je flink. We kregen veel bezoek, waar ook mama & papa van konden genieten. Ik hou echt van die gezelligheid. Februari 2017, onvergetelijk gewoon.


Maart
Onze eerste maand thuis. Alles was zo nieuw met jou, maar ook zo heerlijk. Alles wat ontdekken, het was niet altijd makkelijk natuurlijk. Het is ook voor mij de eerste keer en je moet elkaar leren kennen. In deze maand kregen we ook enorm veel bezoekjes van al die lieve vrienden en familie. Ik kon hier echt van genieten. Verder hebben we ook de newbornshoot laten doen, wat een mooie herinnering! 


April
In april gebeurde er iets heel mooi, Seth toverde zijn eerste lach op zijn gezicht. Bewust. Hij was ongeveer 7 weken oud. Hij is nóg mooier als hij lacht. Gelukkig is Seth een heel vrolijk mannetje dus zie ik dit lachje heel regelmatig voorbij komen. Zijn lach is nog steeds zijn grootste charme, als hij die boven haalt kan ik er niet boos op zijn. Al is het midden van de nacht dat hij 'roept' :-). Verder was het ook nog verder ontdekken, zo gingen we ook samen op babymassage en kochten we een tummy tub om in te badderen. Verder ging Seth ook voor het eerst in de douche met papa. 

Mei
De laatste maand van mijn bevallingsverlof, want vanaf eind mei ging ik terug aan de slag. Het was dus een maand nog extra genieten. Seth begon te grijpen en vond zijn gritselboekje dus heel interessant. Verder kreeg hij ook wat meer 'ritme', wat zeker welkom was gezien ik terug aan het werk moest. Verder was het ook zijn eerste feestje deze maand, namelijk zijn babyborrel. Het was stralend weer! Iedereen liet ons ook weten dat het een enorm leuke dag was met heel wat lekkers. Gelukkig, want ik had er toch wel wat tijd in gestoken. We maakten ook een 'wenspot' waar iedereen een wens kon noteren voor Seth. Hier maak ik een leuk album van ter herinnering naar later toe. We kregen heel veel leuke cadeautjes en werden omringt door liefde van iedereen. 


Juni
Back to normal, want ik was net terug aan het werk. Seth ging ook voor het eerst naar de crèche! Dit was ook voor Seth even aanpassen, gezien hij zijn aandacht moest verdelen en geduld moest hebben. Maar het ging al bij al vrij vlot. Om toch een beetje te wennen aan dit 'normale leven', planden we een weekendje aan zee met ons gezin. Het was de eerste keer dat we echt samen weg gingen voor een nachtje, maar dit viel reuze mee. Genoten van het mooie weer, lange wandelingen met de buggy en ons hondje, iets lekker eten en drinken & vooral genieten van onze tijd samen. We hebben beslist dat we dit echt vaker moeten doen. Genieten van de momenten die je samen hebt. Verder ging hij ook voor het eerst in het zwembad, en we merkten meteen dat Seth - net zoals zijn papa - een echte waterrat is. 


Juli
In juli had Fré ouderschapsverlof. Hij was dus een maand thuis voor Seth. Ik had zelf ook 2 weken verlof en ben op vrijdag sowieso thuis sinds Seth er is. Maar toch genoeg dagen voor hem om iets in elkaar te steken. Want toen ik 's avonds - niets vermoedend - van mijn werk kwam stond het huis vol kaarsjes. En ineens was ik verloofd.. Zo onverwacht, want na 11 jaar 'zeuren' dacht ik niet dat dit nog zou komen. Verder genoten wij van onze vakantie. Helaas gingen we niet op reis, het was te veel geregel met een baby. Ik ben misschien te hard een 'plannen madame' waardoor ik aan te veel denk. Maar toch was het heerlijk. We gingen wel een lang weekend naar zee, waar mijn ouders op vakantie waren. Verder genoten we van het goede weer hier in het Belgisch landje en van onze tijd samen als gezin. In juli maakte Seth ook de grote stap naar vaste voeding. Van zodra de groentenpap vlot ging begonnen we ook met fruitpap. Tot nu toe lust hij zo goed als alles, hopen dat dit zo blijft. Seth begon in juli ook te rollen, maar dit zorgde voor heel wat frustratie. Hij rolde op zijn zij, dan naar zijn buik en kon dan niet meer terug. Slapeloze nachten tot gevolg.


Augustus
In augustus werd je gedoopt. We vonden dit toch belangrijk zodat Seth zelf later kan kiezen of hij zijn communnie wil doen, trouwen voor de kerk, enz. Het was enorm warm dus hielden we buiten in onze tuin nog een feestje voor de familie. Het was heel gezellig. Ook hier genoten we weer van de momenten samen met de ganse familie. Ondertussen begonnen we ook met vlees en vis bij jouw groenten & kreeg je af en toe een yoghurtje, heerlijk! 

September
Al sinds de geboorte was Seth vrij stevig. In september ging het zelfstandig zitten dan ook beter en beter. Daarom hebben we ook de eetstoel naar boven gehaald. Helaas werd je ook voor het eerst ziek deze maand. Telefoon van de crèche, hoge koorts. Het was zo zielig om te zien. Nadien kwam er ook nog een tandje door, je moet nogal afgzien hebben met deze combinatie. Al komt het snot sindsdien in grote porties, die eerste keer ziek zijn is toch echt zielig. 


Oktober
In oktober ging Seth van de babygroep naar de 'gewone' groep in de crèche. Tussen de grotere kindjes dus. Dit was toch een stap hoor... Al merk ik wel dat hij hier meer kan spelen en ontwikkelen. Hij leert hier heel veel bij. Zo leerde Seth in de crèche brood eten, waar hij ondertussen elke avond lekker van smult. Verder begon hij moeite te doen om te kruipen. Toen we onze nieuwe meubels kochten en dus 2 dagen in een kaal huis zaten, ging het ineens snel vooruit. Verder kwamen ook tand 2 en 3 tevoorschijn (waardoor je er nu mooi 3 op een rij hebt onderaan in je mondje). Verder was oktober een zeer vermoeiende maand. We weten nog steeds niet waarom, maar Seth werd élke nacht terug wakker. Huilen, schreeuwen, uren op een stuk. Dit was wel even heftig, zeker omdat Seth zo ontroostbaar was.


November
In November gingen wij (ik en Fré) voor het eerst een weekendje weg zonder Seth. 1 nachtje, vertrokken na het ontbijt en terug voor zijn badje. Zo moest ik hem toch niet te lang missen. We hebben hier zeker van genoten, maar het is toch niet hetzelfde zonder kind hoor. Ooit ga ik misschien snakken naar een weekendje zonder kinderen, haha, maar voorlopig is dit nog niet aan de orde. Ik was zeker zo blij om terug thuis te zijn. In november ging het kruipen naar snel niveau en begon Seth zich ook recht te trekken aan de stoelen. 


December
December was een maand met veel mijlpalen, want het was jouw eerste 'feestperiode'. De eerste Sint, de eerste kerst, .. Gezellige dagen gevuld met veel eten, liefde en familie. Uiteraard werd je weer verwend met heel wat cadeautjes. We hebben dan ook de speelmat opgeborgen en jouw nieuwe puzzelmat klaargelegd zodat je hier volop kan spelen. Maar jij zit liever op de grond of kruipt achter ons aan. Zolang jij er plezier in hebt, is het voor ons oké. We moesten ook naar het ziekenhuis, met de vrees dat je RSV had. Gelukkig was het enkel viraal, maar Seth heeft toch goed moeten uitzieken. 


 

Wauw, wat een jaar. Terwijl ik dit schrijf moet ik starten aan de voorbereidingen voor Seth zijn verjaardag. Het is zo dubbel. Seth zien opgroeien en ontwikkelen is zalig, maar het gaat zo snel. Dit jaar is echt gevlogen, maar er is ook zo veel gebeurd. Dit is hooguit het mooiste jaar uit mijn leven tot nu toe. Mijn leven is heel hard veranderd, maar zeker niet in de negatieve zin. Ik geniet elke dag van mijn kleine mannetje en mijn gezin. Verder wordt 2018 ook een mooi jaar voor ons gezin, gezien wij deze zomer het ja-woord geven en man en vrouw worden. Ik ben blij dat we dit ook samen met Seth kunnen delen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0