SOLD!!!

 

Zoals vele volgers denk ik wel weten staat ons huis al geruime tijd te koop. Al 8 maanden om precies te zijn. Helaas waren alle kijkers die zijn geweest de afgelopen tijd niet zo positief om een bod uit te willen brengen. En hoe langer je huis te koop staat, hoe minder je het gevoel krijgt dat je huis ook daadwerkelijk een keer verkocht wordt!

 


4 Januari hadden we weer een bezichtiging gepland staan. Inmiddels bezichtiging nummer. 7! En ik kan je vertellen, elke keer je huis compleet aan kant ruimen om de kijkers een goed beeld te geven van je huis is vermoeiend! En ook al word ik gezien als poetsfreak, het huis MOET nog schoner en blinkender zijn dan het eigenlijk al is. In de hoop dat dit dan echt de laatste keer is en het huis dit keer ook gewoon verkocht wordt! Maar goed, de kijkers die kwamen kijken waren op zich wel positief. Het huis heeft genoeg ruimte om met een samengesteld gezin (in hun situatie is dit met 6 mensen) in te wonen. Dus was dit voor hun echt een potentiële kans hebber! Maar de makelaar had ons vaker verteld dat de kijkers positief waren maar kochten het huis uiteindelijk toch niet. Dus we wisten nu nog steeds niks!! Tot afgelopen dinsdag. Ineens belde de makelaar met het nieuws dat de kijkers een bod hadden uitgebracht... O jeetje, wat moet ik nu? HELP!!! Na twee keer over en weer bellen was ineens ons huis VERKOCHT!! En dan ook nog het liefst zo snel mogelijk de overdracht. Hoewel we altijd wel aan kijken waren voor een ander huis was het nu ineens menens en moesten we zo snel mogelijk een ander huis hebben en het liefst 1 waar we dan dan ook gelijk in kunnen! Is dat wel haalbaar?! Moeten we niet eerst iets huren voor we iets anders kunnen kopen? De huizenstress was meteen volop aanwezig want als je iets niet wil dan is het wel met je kindje op straat staan zonder huis...

 Natuurlijk genoeg andere mogelijkheden maar toch. Wat moeten we nu doen! Sinds het moment dat ons huis was verkocht waren we alleen maar op Funda te vinden. Want waar willen we gaan wonen? Heel toevallig waren we een week ervoor bij een huis wezen kijken alleen is deze uit de verkoop gehaald. Wel hadden we gezien dat een huis daar vlakbij ook te koop stond. En na een belletje hadden we onze eerste bezichtiging gepland. Heel toevallig konden we gelijk de dag erna bij het huis kijken. Een nieuwbouwhuis!! Iets wat ik altijd al  heb willen hebben! En ja, toen ik binnen stond, was ik op slag verliefd en stond er al gelijk een bordje verkocht op mijn voorhoofd! Manlief dacht daar iets anders over en wilde heel graag nog wat meer huizen bekijken. Maar ja, laat dit nu het enigste nieuwbouwhuis zijn die te koop staat en laat ik nou niet weer in een oud huis willen wonen... komen we hier samen over uit? Wat als we nog even verder rond kijken en ineens dit huis aan ons neus voorbij gaat?! Gelukkig kon ik manlief overtuigen om toch een bod uit te brengen. IK WIL DIT HUIS NAMELIJK ZO GRAAG!! Nou ik kan je vertellen, ik heb geen nagels meer over!! Wat een spannende tijden zijn dit! Zullen de verkopers ons bod accepteren?! Er werd nog 1 tegen bod gedaan waarop wij onze laatste bod uitbrachten. En ineens werd deze geaccepteerd!! We hebben het huis gekocht!!!! Naja, als onze kopers alles voor elkaar krijgen voor de koop van ons huis... 

Aanstaande woensdag gaan we allebei officieel tekenen en dan gaan de drie dagen bedenktijd in... Mochten ze na deze drie dagen zich nog bedenken dan moeten de kopers 10% van de koopsom betalen. Niet normaal hoe blij en hoe fijn dit allemaal verloopt! En nog een groot voordeel, ons nieuwe huis staat al leeg. Dus wanneer de bank akkoord geeft dan kunnen we er per direct in!! Nu kan ik echt niet meer wachten! De officiële datum wanneer we overgaan naar het nieuwe huis is nog niet bekend aangezien de kopers van ons huis en wij alles nog moeten regelen bij de bank. Maar ik denk dat we vandaag over twee maanden echt wel verhuisd zijn! Zo zie je maar hoe snel het ineens kan gaan! Eerst denk je dat je nooit van je huis afkomt en zo heb je ineens geen huis meer en heb je de volgende dag al weer een nieuw huis gekocht! Een huis met een woonkamer zo groot als een balzaal! Eindelijk een plek waar Wess heerlijk kan spelen! Maar nu is het afwachten! Want wanneer krijgen we de sleutel?! Het meubel shoppen is in ieder geval al wel begonnen. De eerste keer dat Tijn en ik echt samen meubels gaan kopen! (Aangezien ik bij Tijn ben gaan inwonen leef ik nu met de meubels die hij al had voor mijn tijd...) We zijn vandaag al begonnen met kijken en we weten nu al dat we af en toe niet dezelfde smaak hebben!! Hahaha!!!

 

Benieuwd hoe dit avontuur verder gaat?! Stay tuned want ik hou jullie op de hoogte!!Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Mariska (maandag, 15 januari 2018 23:26)

    Ik las deze blogpost en moest meteen aan het huis van mijn opa denken. Die heeft maarliefst een jaar of 8 of waarschijnlijk wel meer in de verkoop gestaan! Ik snap je gevoel enorm!! Geniet van al het shoppen en de voorpret! En hoop dat alles goed komt met de financiering van de kopers van jullie huis! xx Mariska