Hometour van Iris!

In 2006 ben ik naar de andere kant van het land verhuisd voor de liefde. Lange tijd woonden we in een tweekamer appartement niet ver van het centrum en zonder enige buitenruimte. Flink wennen voor mij. Ook was het een gemeubileerde woning, totaal niet mijn smaak maar op dat moment even heel praktisch omdat we beide uit ons ouderlijk huis kwamen en nog niet veel hadden. Dat we er zo lang zouden blijven wonen had ik vooraf nooit gedacht. Al die tijd zat diep van binnen al het verlangen om nu eens echt een woning naar mijn smaak in te richten maar ik moest nog even geduld hebben. 

 

In de zomer van 2015 kocht ik samen met mijn vriend deze twee onder één kap woning. Het huis stamt uit 1948, wat het voor mij erg sfeervol maakt. In het voorjaar van 2016 kwam kitten Indy bij ons wonen. Al heel lang wilde ik dolgraag een kat omdat ik ben opgegroeid tussen de dieren en nu hadden we er eindelijk de ruimte voor.

 

En ook al ben ik geboren en getogen op het Friese platteland, ik voel me toch ook echt thuis in de stad. De wijk waar we nu wonen is erg leuk, hij doet nog een beetje dorps aan maar is toch van alle gemakken voorzien. En ik ben op de fiets in 10 minuten in de binnenstad en binnen 5 minuten in het bos en het mooie Limburgse heuvellandschap, ideaal dus.

 

Mijn vriend en ik werden op slag verliefd op dit huis toen we het gingen bezichtigen. Dat begon al in de hal! Hier lagen hele mooie zwarte tegels met daarin als leuk detail de Maastrichtse ster verwerkt. De gietijzeren trapleuning heeft de vorige bewoner zelf gemaakt. Ik krijg altijd erg veel positieve reacties op onze hal.

Ook lag er al een mooie houten vloer in de woonkamer en keuken hoewel juist die vloer mij de laatste tijd een beetje een doorn in het oog is. Ik zou het liefste een witte houten vloer hebben maar helaas krijg ik mijn vriend niet mee in dat plan ;-) Onze woonkamer is niet erg groot en ik vind nu de vloer te donker bij de rest want ik hou van een licht interieur. Maar ja, je moet wat te dromen houden!

 

Mijn stijl is lastig samen te vatten in één woord. Ik denk dat Scandinavisch pastel wel in de buurt komt maar daarvoor is het ook eigenlijk weer te druk. Ik hou nou eenmaal van veel verschillende spulletjes dus ik moet mezelf continu bewaken dat het huis niet té vol komt te staan. Wel zorg ik er voor dat de accessoires mooi bij elkaar matchen door kleur en/of materiaalgebruik en ik wissel ze regelmatig af. Momenteel zie je veel Schotse Hooglanders terugkomen in het interieur. Al jaren ben ik gek op deze dieren dus nu een mooi moment om ze op verschillende plekken terug te laten komen in ons huis. Daarnaast spreekt de Boho style me erg aan, mede door de etnische invloeden en ik merk dat deze steeds meer terug komt in mijn inrichting, echter wel de rustige variant. Ik ben gek op natuurlijke materialen zoals hout en bamboe en dus op pastelkleuren. Dat was één van de eerste dingen waar ik over uit was, de lange muur en die achter de bank moesten mintgroen. Gelukkig vond mijn vriend dat ook mooi en we zijn er nog altijd niet op uitgekeken. En niet alleen het groen op de muur is favoriet, ook ben ik inmiddels gek op planten in mijn interieur. Voorheen in het appartement hield ik geen enkele plant in leven maar nu ben ik omringd door groen in mijn huis. Vooral cactussen en tropische planten zoals de ananasplant en bananenplant zijn bij mij erg geliefd. 

 

De haard in de kamer vinden we ook echt een pluspunt, zo gezellig als deze lekker brandt. Ik liet eens bij mijn ouders vallen dat ik daar nog een mooie schommelstoel bij wilde, bleken zij nog een echte Thonet op zolder te hebben staan. Het was het eerste dat mijn ouders dik 45 jaar geleden van hun spaargeld kochten toen ze gingen samenwonen. Ze hebben hem voor mijn verjaardag opnieuw laten bekleden met riet en mijn vader heeft hem op mijn verzoek wit geverfd. Dat zijn echt dingen waar ik gelukkig van wordt, spullen met een verhaal!

 

Ik combineer graag oud met nieuw. Dit maakt je huis persoonlijk en geeft nog net even dat extra sfeertje. Zo ook in onze slaapkamer waar lichtgrijs en lichtroze samen komen met wit en hout. Mijn moeder heeft bijvoorbeeld het leuke rotan stoeltje op de slaapkamer voor een paar euro op de kop getikt op een rommelmarkt en de kast met spiegels komt uit mijn ouderlijk huis. Oorspronkelijk ook van een antiekmarkt maar met een likje verf heeft hij een prima tweede leven gekregen. De kledingkast daarentegen is weer een praktische kast van de Ikea. Op onze wensenlijst staat nu nog een mooie boxspring. Zodra we die hebben ga ik ook de rest van de slaapkamer af stylen want ik mis nu bijvoorbeeld nog wat wanddecoratie boven het bed en een lekker zacht vloerkleed. 

 

De logeer/studeerkamer hebben we in strandsferen gehuld en naast het sloophouten behang een pastelblauwe kleur gegeven. We zijn gek op reizen en op deze manier komen onze gasten, die wij vaak ontvangen vanuit Friesland, echt in de vakantiestemming. Zo bewaar ik er potjes met zand van verschillende stranden waar we zijn geweest en stukjes drijfhout welke ik tijdens het strandjutten heb gevonden.  Het bureau dat er in staat heb ik gemaakt door twee schragen van de Ikea te combineren met een meubelpaneel uit de bouwmarkt. Het is voor mij echt een leuke uitdaging om zo veel mogelijk lowbudget meubels en accessoires te verzamelen. Eerst bepaal ik de sfeer van een ruimte en daarna ga ik op zoek naar betaalbare oplossingen.

Dan is er nog onze 25 meter diepe achtertuin waar we beide als een blok voor vielen. De tuin is voor stadse begrippen behoorlijk groot en ondanks dat hij op het noorden ligt is er altijd wel ergens in de tuin zon te vinden. Er zijn verschillende terrassen en vorig jaar heb ik de schutting van de loungehoek zwart geverfd. We streven naar een tropisch Balinees sfeertje in de tuin,  onze favoriete vakantiebestemming. We zijn er nog lang niet maar het begin is gemaakt. Sowieso blijft mijn smaak veranderen en doe ik elke dag weer nieuwe inspiratie op als ik door Pinterest, Instagram of diverse woonblogs scroll.  Voor velen waarschijnlijk erg herkenbaar, the never ending story!

 

Wil je de vorderingen blijven volgen en meer foto’s van mijn tuin en interieur bekijken?

Volg me dan op Instagram: @i.am.interior

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0