Hometour van Jeffrey!

Hi! 

 

Leuk dat je een kijkje komt nemen in mijn huis!  Ik ben Jeffrey, 28 jaar oud en woon samen met mijn man Rob in Heerhugowaard. Drie jaar geleden hebben wij onze eerste woning gekocht en zijn we verliefd geworden op onze, toen nog nieuw te bouwen, dijkwoning. We hebben het hele bouwproces kunnen volgen van het heien van de palen tot en met het neerzetten van de binnenmuren. We waren vaak bij de bouwplaats te vinden en ook vaak (stiekem) in ons nieuwe huis. Hopelijk leest er niemand van het bouwbedrijf mee ;) 

 

 

Misschien denk je nu: wat moet ik me voorstellen bij een dijkwoning? Dit kan ik je het beste uitleggen aan de hand van onderstaande doorsnede.

 

Ons huis ligt met de begane grond voor het grootste deel in de dijk. Onze voordeur ligt aan de voorkant en bereik je met een trappetje van drie treden. Als je dan binnenstapt, stap je in het midden van ons huis binnen. Op deze verdieping is onze woonkamer. Vanuit de woonkamer kun je met de trap naar beneden naar onze woonkeuken, die even groot is als de woonkamer (beide 36 m2). De woonkeuken grenst aan de tuin, die 2 meter lager ligt dan onze voordeur. Op de bovenste verdieping hebben we 3 slaapkamers en de badkamer. Een zolder hebben we niet, maar daardoor bewaren we ook minder! Ons huis is nieuwbouw maar in oude stijl gebouwd met verschillende kleuren stenen, dakpannen en luiken langs de ramen aan de voorkant. Vaak denken mensen dat we een klein huisje hebben als je er voor staat, maar de verrassing zit in de dijk. 

 

Mijn stijl is te omschrijven als modern, industrieel, stoer en ik hou van kleur! Dit is vooral in onze woonkamer te zien, waar we een enorm schilderij hebben hangen van van Gogh. Het schilderij is 2.40 bij 1,20 meter en trekt meteen je aandacht als je onze woonkamer binnenstapt. Toen we hem zagen staan in de woonwinkel waren we meteen verkocht en wisten we dat deze boven onze bank moest komen te hangen. Goedkoop was hij niet, maar hij is het geld echt meer dan waard. Hiernaast heb ik ook iets met de combinatie van zwart en goud, daar maak je me heel gelukkig mee! Dit zie je voornamelijk terug in de lampen in de woonkamer en de lampen boven de eettafel. Als ze aanstaan geven ze een super sfeervol licht door de gouden binnenkant. 

 

De woonkeuken is voor mij de meest fijne ruimte in ons huis. We hebben een flinke eettafel staan van 2.80 x 1.20 meter en hebben 8 lekkere stoelen. Een heerlijke plek waar wij regelmatig vrienden of familie ontvangen en lekker lang tafelen. Dit is ook de ruimte die we gebruiken als we een verjaardag of feestje hebben en een voordeel: de woonkamer blijft netjes! 

 

Vanaf kinds af aan ben ik al bezig met inrichten, hier ben ik gewoon heel erg graag mee bezig. Toen ik nog thuis woonde bij mijn ouders was ik continu bezig met mijn slaapkamer en het inrichten ervan. Dit is eigenlijk nooit opgehouden, het enige is dat ik nu nog meer ruimte heb om los te gaan. Mijn droom is om in de toekomst hier mijn geld mee te gaan verdienen, van mijn passie mijn beroep maken. Ik ben er van overtuigd dat die droom gaat uitkomen, de vraag is alleen wanneer.

Sinds een half jaar ben ik actief op Instagram, ik deel graag mijn interieur om anderen te inspireren. Ook doe ik er zelf veel inspiratie op door alle verschillende mooie interieuraccounts die er te vinden zijn. Wil je meer zien? Dan kun je me uiteraard volgen: https://www.instagram.com/interior_by_jeff/ 

 

Liefs,

Jeffrey

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  @gewoonkarin (woensdag, 17 januari 2018 23:02)

  Wat een super huis. Heel duidelijk omschreven...ik zie t voor me mede ook door de tekening. succes, jij gaat t maken�

 • #2

  Marieke (zondag, 08 april 2018 20:56)

  Wat een prachtige woning hebben jullie, Jeffrey! Erg smaakvol en gezellig ingericht!

  Groetjes, Marieke
  www.sukhi.nl