Mama Rony

HELP ?! Darmkrampjes !!!!

Vre-se-lijk, je ziet je kleine trappelen met zijn/haar beentjes en spastische bewegingen maken met de armpjes .. yup, de wel bekende darmkrampjes komen even om de hoek kijken. En het meest erge is, je kan er niks aan doen. Of naja, er bestaat niet even een paracetamolletje ofzo die ze innemen en het is weg. Je hoort die darmpjes van buiten de buikjes ook gewoon tekeer gaan, echt te sneu. En ook niet het leukste wat er is; ze slapen daardoor écht veel minder, wat voor de ouders wallen season betekend. 

 

 

Ik zat echt met mijn handen in het haar. Mijn kleine Newborn heeft echt pijn, ze loopt haast rood aan, en dan die geluiden er nog bij. Je moeder hart slaat dan direct op 260 per minuut .. echt te sneu hoor! Heb zelfs mee gehuild (nou zitten die hormonen nog vrij hoog ook hoor).

 

Ik heb echt 100 tips gehad van lieve mammies om me heen zoals inflacol, venkelthee, op haar buikje op mijn arm leggen, over haar buik wrijven, cinekind van vsm allemaal leuk en aardig maar .. naja voor mij hielp het vrijwel allemaal NIET. Inflacol heb ik überhaupt niet eens geprobeerd aangezien ik totally niet into chemische shizzle ben. 

... en toen was daar voor mij daar de gouden tip; KIPKEP WOLLER .. een super schattig op baby formaat warmte kussen. Een mede mommy had het naar mij opgestuurd (MEGA lief) aangezien haar kids alweer oud genoeg waren dat ze het niet meer nodig had. Je warmt hem op, zo'n 30 sec in de magnetron (ligt er natuurlijk geheel aan hoe sterk jouw magnetron is) en dan leg je dat op het buikje van je kindje. Hij moet natuurlijk normaal warm aanvoelen, en totaal niet heet, het moet wel goed voelen voor je baby, vandaar de korte opwarm tijd! (Let daar wel écht op!) En ik zag haar naar een paar seconde echt soort van 'ontspannen' .. tuurlijk maakte ze nog steeds wat bewegingen en geluidjes, want het gaat er niet compleet van weg .. maar ik was echt al 100% tevreden met dit resultaat. EN hoera hoera, ze viel ook nog eens in slaap, nou hoe ik me toen voelde, trust me, blijer kon je me niet krijgen, aangezien slaap tekort een nieuwe betekenis krijgt in je leven zodra je kids hebt. 

 

 

Mijn kleine meid is ook vrij bewegelijk, maar doordat het kussentje een speciale vorm heeft blijft 'ie dus ook perfect blijft liggen op je baby z'n buikje, echt ideaal. Volgens mij heeft de zwaarte van het kussentje (gevuld met vlaszaad btw), ook effect op het ontspannen .. dat ze zich lekkerder voelt. 

 

Eerlijk, ik kan nu niet meer zonder. Overal waar ik ga (waar ze gaat slapen), neem ik hem (voor de zekerheid) mee .. en bij elke keer dat ze gaat slapen en ik zie dat ze last heeft, leg ik hem op haar buikje. Ja echt, ik zweer er bij. En nogmaals, het hoeft niet voor iedereen te werken hè, but I LOVE IT! Stiekem heb ik nog een reden de KipKep Woller top te vinden; ze hebben te leuke verschillende "kussen hoesjes" waar het kruikje in zit .. altijd leuk mammalieffies. 

 

Je kan hem volgens mij ook als koud compres gebruiken en natuurlijk om andere dingen voor te verwarmen zoals haar bedje. Maar ik gebruik hem tot toe alleen voor haar buikje en dr bedje alvast voor te verwarmen. 

Aldus mijn ongezouten mening en tippietoppies voor al mijn mede struggelende moeders!

 

Ik zweer bij de KipKep woller (can I get an amen)! 

XOXO (mama) Rony

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Sharon koetsier (donderdag, 18 januari 2018 13:52)

    Leuk, super handig zo’n ding !❤️