Mama Julie

In mijn vorige blog kon je mijn jaaroverzicht lezen. Het was zeer leuk om al deze herinneringen nog eens boven te halen & foto’s terug te zien. Dit inspireerde mij om – net zoals de tag van Laviesanne – mijn jaar in vogelvlucht te schrijven. Hierbij mijn terugblik op 2017. Het jaar dat zeker en vast volledig in het teken stond van de komst van ons eerste kindje, Seth. 

 

Ik kijk met een trots gevoel op.. ons – als ouders. We hebben het toch voor elkaar gekregen. Seth is bijna 1 jaar en we hebben het toch zeker niet slecht gedaan. Het is ons eerste kindje, dus alles was nieuw voor ons. Heel veel ontdekken, doe ik het wel juist? Veel (goedbedoelde) raad, maar elk kind is anders waardoor dit niet altijd werkt. Veel onzekerheden.. Maar het is ons toch gelukt. Ook als koppel is dit een hele aanpassing. Alles draait om de baby nu, maar toch zijn we er in geslaagd om hier sterker uit te komen en om toch tijd voor ons te maken. 

 

Ik denk met een lach terug aan.. dat magische gevoel – het moedergevoel. Het is moeilijk te omvatten, van de ene moment op de andere ben je ineens ‘mama’. Niets of niemand kan je hier op voorbereiden, en ook niets is zoals je denkt dat het zal zijn. Al die mijlpalen die afgelopen jaar geweest zijn. Want in het eerste levensjaar van een baby gebeurd er enorm veel. Al die ‘eerste keren’ zijn zo bijzonder, momenten die ik mijn hele leven wil koesteren. 

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik..

De geboorte van Seth (uiteraard)

Alle babybezoekjes en alle lieve berichten van onze familie & vrienden

Zoals hierboven omschreven, al die mijlpalen, al die eerste keren

(al staat zijn eerste lach toch zeker wel hoog in deze lijst) 

Mijn baby wordt groot: kruipen, recht trekken, brabbelen..

Onze vakantie aan zee

Onze verloving (en absoluut is ons huwelijk 1 van de hoogtepunten voor 2018)

De vraag of ik meter wou worden van het kindje van mijn beste vriendin.

 

De personen die ik het meest dankbaar ben zijn.. Frederic en mijn mama. Ik ben niet altijd de makkelijkste, zeker nu vaak door Seth, slaaptekort en de race tegen de klok om alles klaar te krijgen. En dit werk ik soms wel eens uit op Frederic. Dus ik wil hem bedanken om mij graag te zien, ondanks mijn grillen  

Ook in het bijzonder mijn mama. Zonder haar had ik niet gestaan waar ik nu sta. Zij is een grote hulp voor mij en ook een groot voorbeeld. Ze staat altijd voor me klaar, en ook al kunnen we eens fel discussiëren, ik zou haar voor geen geld van de wereld kunnen missen. 

 

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is.. we hebben heel wat problemen gehad met de verbouwingen in ons huis wegens een valse aannemer. We zijn hierdoor veel geld kwijt, maar hebben er ook emotioneel een zwaar proces op zitten. 

 

Andere dingen van 2017 die me bij gebleven zijn.. doordat ik mama werd heb ik ook nieuwe vriendschappen opgebouwd & een hechtere band met vriendinnen/kennissen die ook mama werden in dezelfde periode. Ook leer je je echte vrienden kennen, de vrienden die je steunen in moeilijkere periodes en die er voor je zijn ook al heb je het misschien wat drukker met de baby. Al probeer ik telkens tijd te maken want vriendschappen moeten onderhouden worden, & je bent niet alleen mama maar ook nog een persoon die ook kan genieten van een avondje uit. 

 

Voor 2018 hoop ik.. dat ik nog meer kan genieten van mijn gezin. Verder hoop ik ook op een prachtige trouwdag met hopelijk ook mooi weer op 4 augustus. Ik wordt ook meter in 2018 dus ik kijk enorm uit naar dat kleine wondertje. Ik hoop op een jaar met een goede gezondheid, veel liefde en veel vriendschap. Een jaar waarin we weer enorm mooie herinneringen kunnen maken. 

 

Wat was jouw hoogtepunt van 2017? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0