Mama Robin

Relatie vs. Baby

 

Een baby veranderd alles dus ook je relatie/liefdes leven. Tussen Jeroen en mij is er ook veel veranderd; Je ziet je partner op een hele andere manier namelijk als papa of mama. Hierdoor ben ik stiekem nóg verliefder geworden op Jeroen. Je deelt toch samen je onvoorwaardelijke liefde voor je kind. Je hebt dat met niemand anders en dat bindt je. Ook heb je minder tijd voor en met elkaar. Zeker in het begin! Dan is alles nog nieuw en onzeker. Ik ben wel van mening dat je tijd vrij moet maken voor elkaar, een relatie gaat niet vanzelf goed. Jeroen en ik gaan bijvoorbeeld elke maand samen op 'date'. We gaan dan samen weg en doen wat leuks; bioscoop, uit eten etc... Even tijd voor elkaar. 

 

 

Ik heb hieronder wat tips om naast je drukke mommy & daddy life ook nog love birds te blijven! 

 

1: Ga dus elke maand iets leuks doen samen! Hoeft niet veel te kosten; een romantische strandwandeling of boswandeling is ook leuk. Als je er maar even samen uit bent. Plan de tijd samen want deze is zo belangrijk.

 

2: Doe je best voor elkaar. Doe een lekker make-upje op je gezicht, kleedt je leuk aan. Naast moeder ben je ook nog vrouw/vriendin. Je wilt er niet bijlopen als een moeke toch?! 

 

3: Blijf met elkaar praten. Een baby brengt slaaptekort, wanhoop en irritaties met zich mee en dat ga je snel afreageren op elkaar. Je moet allebei wennen aan de nieuwe situatie als papa en mama. Je kan elkaar juist stimuleren en helpen. 

 

4: Deze klinkt stom maar ga het er toch bij zetten: Maak zin in seks! Ook al heb je een zware dag gehad, weinig geslapen, er zijn excuses zat..! Deze quality time is zo belangrijk en je ontspant je ook goed! 

Waarschijnlijk klink ik nu ontzettend als Dr. Phil maar dat probeer ik absoluut niet te bereiken. Wil alleen maar aangeven dat het niet allemaal vanzelf gaat. Je moet gewoon hard werken voor je relatie. En tuurlijk is bij ons ook niet alles koek en ei en heb ik ook weleens geen zin in seks of kan ik Jeroen wel achter het behang plakken maar feit blijft: Dat ik dit avontuur nooit zonder hem zou willen doen en dat ik ontzettend gek op hem ben! Elke dag weer! 

Last but not least: Lach met elkaar en om elkaar! Jeroen en ik kunnen elkaar ontzettend in de zeik nemen en hebben dezelfde humor. Dat is ook super belangrijk. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd mensen!

 

Geniet met je gezin maar ook met elkaar. En blijf voor elkaar werken en vechten.

 

Veel liefs Robin xxx

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Annemijn (maandag, 22 januari 2018 13:05)

    Leuke mommy! Ook al ben ik er geen, stiekem volg ik je wel. En ik hoor dit, precies wat jij zegt, inderdaad vaak van vriendinnen. Ga voor elkaar want jullie zijn leuk samen!!! Liefs X