Diary van mama Anna

 

Ik ben Anna de Heus, 23 jaar, vissersvrouw en ben getrouwd met mijn lieve man Jan. Ik ben moeder van 2 prachtige gezonde kids! 💕In dit verhaal vertel hoe ik het ervaar als visservrouw zijnde die er de hele week  alleen voor staat met 2 kids en de ups en downs.

 

Jan en ik zijn nu 6 jaar samen, en ik ben niets anders gewend dat Jan door de weeks op zee is. Op 23-01-2015 werden wij voor het eerst papa en mama van een gezonde zoon Ayden. Toen we samen een kindje mochten ontvangen werd het toch iets lastiger om door de weeks alleen te zijn. Ik weet nog goed... Jan was 3 weken vrij toen Ayden geboren was. Die zondagavond werd hij om 00.00 opgehaald voor een week vissen. Ik heb toen heel wat traantjes gelaten. Ayden was 2 weken oud toen hij een liesbreuk kreeg. Hij krijsde dag en nacht en dan sta je daar helemaal alleen... ik heb heel wat uurtjes met hem mee gekrijst. Gelukkig heb ik veel steun gehad van mijn lieve familie. Ayden is geopereerd toen hij 6 weken oud was. Daarna werd alles weer wat makkelijker. Maar toch vond ik het erg pittig om het allemaal alleen te doen, natuurlijk went het ook erg snel.  Jan word elke zondag avond om 00.00 opgehaald en als ik geluk heb komt hij vrijdag's weer thuis. Ook is het soms zaterdag en dan is je weekend wel erg kort. Aangezien Jan de hele week van huis is, wilde hij graag dat ik de hele week thuis zou zijn voor de kinderen. Heerlijk! Ik vind het dan ook erg belangrijk dat ik veel leuke dingen met de kinderen doe. Op maandagmiddag gaat Ayden naar de peuterspeelzaal, op dinsdagmorgen hebben we peuterzwemmen (dit doe ik al met hem sinds hij 4 maanden oud is), woensdag heeft hij een dagje vrij van alles en als het mooi weer is gaan we vaak even naar de kinderboerderij of een indoor speelparadijs. Donderdag morgen gaat hij weer naar peuterspeelzaal & vrijdag morgen gymen we samen een uurtje!  

 

 

Op 21-05-2016 Hebben wij JA tegen elkaar mogen zeggen. Wat was dat een geweldige dag! September 2016 gingen wij heerlijk met zijn 2e op huwelijks reis naar Aruba. Het begon bij ons beide wel weer te kriebelen voor een nieuw wondertje. Weer een lief klein babytje (de huil uren/dagen van Ayden was ik gelukkig vergeten). Januari 2017 mochten wij een positieve zwangerschap test zien. Yes, we waren zwanger!! Bij 15 weken wisten we dat Ayden een zusje mocht krijgen & wij een dochter. Geweldige zwangerschap gehad en ik voelde me top fit! Toen ik 39 weken zwanger was braken mijn vliezen in de nacht van 12-10-2017 en ja hoor deze vissersvrouw lag alleen op haar bed. Jan was op zee, Ayden lag boven op zolder te slapen het was pas 01.00 uur. Om 03.00 begon ik toch wel wat weeën te krijgen. Ik besloot mijn moeder maar te bellen & ik probeerde Jan te bereiken om te vertellen dat het begonnen was. Inmiddels had ik contact met Jan en ik wist dat hij er deze keer niet bij zou zijn. Ik was bang en emotioneel, ik wilde mijn man bij me!!

 

Maar na een snelle thuis bevalling werd om 06.42 onze gezonde dochter Yara-Fay geboren. Via videobellen op Whatsapp belde ik direct met mijn man. We waren weer vader en moeder geworden maar waren niet compleet. Ik heb echt wel een dag nodig gehad om het te moeten verwerken. Die nacht kwam hij eindelijk thuis!!

 

 

 

Mijn zus was bij me gebleven en ging pas naar huis toen Jan thuis kwam. Zoveel steun kreeg ik van mijn familie, echt geweldig! Mijn man mist dus ook een hoop van de kinderen omdat hij bijna altijd op zee zit. Ik vind het ook heerlijk om alleen met de kids te zijn door de weeks. Misschien omdat ik niet anders gewend ben, maar het gaat hier zeker ook met ups en downs. Ook laat ik vaak nog even een traantje als ze beide s'nachts wakker zijn of allebei een huil dag hebben. Er is niemand die het s'avonds even van je overneemt... Want ja, team no sleep HELLO! 🖐😫  Onze lieve peuter vind het vaak s'ochtends om 05.30 wel leuk geweest en is vervolgens uit geslapen en natuurlijk komt Yara-Fay nog voor haar nachtvoedingen. Dus ja, als je een nacht geen slaap hebt en je kids een huil dag hebben... shoot me. Dan lig ik ook s'avonds tegelijk met de kids om 19.00 op bed haha. 

Op maandag & woensdag ga ik altijd lekker even sporten. Even mijn verstand op 0 en even geen kids, heerlijk!

 

Maar van 17.30 tot 18.45 is ook een sport hoor! Spitsuur is ON!! Ayden in bad doen, brood eten, Yara-Fay pyama aan doen, voeden & dan allebei de kids op bed leggen voor de oppas komt. Ik heb geluk aan onze super lieve familie die graag bij ons wil oppassen! Als je ook alleen bent, zorg dan dat je de dag ervoor al een planning maakt voor de volgende dag. Het scheelt je zoveel tijd en stress.. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    je moeder (zaterdag, 27 januari 2018 16:06)

    als je maar weet dat ikbaltijd voor hè klaar sta. als je mij nodig hebt. ��