Mama Kaylie

Leven met een baby Part II

De voornemens die ik had toen ik zwanger was zijn toch anders dan de voornemens die mensen maken voor het nieuwe jaar. Dit waren namelijk meer overtuigingen dan voornemens. Overtuigingen over hoe ik het allemaal zou gaan aanpakken als ik moeder zou zijn.

 

Zo een overtuiging van mij was dat je leven echt niet heel erg veranderd. Je kan namelijk gewoon blijven reizen, ook met baby. Het krijgen van een kind hoeft niet te betekenen dat je vanaf nu camping life 2.0 krijgt voor de rest van je leven.

 

 

Het dagelijks onderweg zijn met een baby is best een flinke klus, je moet veel meenemen, overal rekening mee houden en onze dochter heeft daarbij ook nog eens de neiging om op de meest onmogelijke momenten een grote boodschap te doen. Dit maakt dat ik me best kan voorstellen dat er moeders zijn die er tegenop zien om bijvoorbeeld een vliegreis te maken met hun kindje. 

Zelf heb ik als jong meisje verre reizen gemaakt met mijn ouders. Zo ben ik naar Thailand geweest en naar Sri Lanka nog voordat ik zes jaar oud was. Voor mij is het dan ook een logische gedachte om ook samen met Joïs de wereld te ontdekken. Het willen reizen in de toekomst heeft ons dan ook nooit belemmerd in onze kinderwens.

 

Tijdens mijn eerste moederdag kreeg ik van Jer en Joïs een weekendje Texel cadeau. Dit zou ons eerste tripje worden na de geboorte. Een dag voor vertrek echter waren de weersvoorspellingen voor Texel dusdanig slecht dat we beide er tegenop zagen om drie dagen met een vier maanden oude baby in de regen op Texel te zitten. We zijn dan ook op donderdag heel impulsief naar het reisbureau gegaan en hebben een reis uitgezocht naar een zonnige bestemming, in dit geval Mallorca. Eenmaal geboekt kwamen we erachter dat we nog geen eens een paspoort hadden voor Joïs, dus dit hebben we in record tempo nog even geregeld. Op vrijdag zaten we met z’n drietjes in het vliegtuig naar Mallorca voor een lang weekend. Over spontaniteit gesproken. 

Mensen verklaarden ons voor gek, maar echt wat waren dit vier heerlijke dagen. We hebben zo intens genoten van elkaar deze dagen, dat zelfs het reizen aan zich leuk was. Joïs wilde tijdens de reis niets missen en was dan ook veel langer en meer wakker dan normaal. In het vliegtuig sliep zij echter heerlijk en ook in het babybedje op de hotelkamer sliep zij beter als thuis. Wij waren relaxed, dus ik denk daarom Joïs ook.

 

 

Deze ervaring maakte dat wij vol goede moed een reis boekten voor September naar Curaçao. Met een vliegreis van 10 uur voor de boeg hadden wij al het nodige ingepakt en lieten wij ons vooral niet gek maken door de zorgen of meningen van anderen. De reis verliep soepel, uiteindelijk zijn we 24 uur onderweg geweest, maar Joïs gaf geen kik. Ik denk dat ze heel erg genoot van het feit dat we met z’n drietjes waren en dat papa en mama opnieuw heel relaxed waren. Joïs was nu wel alweer wat ouder wat maakte dat zij niet meer heel makkelijk en zomaar overal slaapt. Echter denk ik door de combinatie van de vele indrukken, de jetlag en de warmte sliep zij ook dit keer weer heel goed. Zowel in haar bedje in het appartement als in de travelcot op het strand. Wij hadden een huisje bij Chogogo Resort op Jan Thiel, een echte aanrader met kids!

Helaas ben ik de laatste dag van onze vakantie goed ziek geworden, waardoor ik plat lag met een voedselvergiftiging. Ik zag dus wel op tegen de terugreis, 10 uur lang met een baby op schoot als je net 24 uur alleen maar de wc pot gezien. En ja het was  een uitdaging. Toen in het vliegtuig Jer ook nog eens ziek werd, was het voor ons als ouders toch wel even echt zwaar. Na een lange reis ben je sowieso al moe, maar dit was moeheid van een heel ander level. Ondanks dit alles was Joïs een voorbeeldig kind en wist zij de harten te veroveren van allen die om ons heen zaten (thank god). Van het vliegen zelf heeft ze geen last gehad en ook de jetlag viel voor haar reuze mee.

Wel heb ik gemerkt dat het voor ons als ouders best wel vermoeiend was om zo’n reis te maken met een kleintje, maar het was het echt dubbel en dwars waard. We hebben prachtige herinneringen over gehouden aan deze eerste vakanties en wij zijn nu al druk bezig met het plannen van de vakanties voor 2018. 

  

 

In Maart gaan wij voor het eerst op wintersport naar Oostenrijk. Jer is wel al vaker op wintersport geweest, maar voor mij en Joïs (duh) wordt het de eerste keer. Ook hebben wij een korte vakantie geboekt naar Gran Canaria, waar wij puur heen gaan om te relaxen en als Joïs het toe laat een boek te lezen en te luieren. En dan…..

Geloof het of niet, maar wij gaan naar de camping!

Haha ik moet er zelf heel hard om lachen, omdat het natuurlijk juist datgene was wat ik niet wilde. Ik zelf ben nooit op campings opgegroeid, dus voor mij is het echt een horrorscenario. Ik zie overal beestjes en zie mezelf afwassen in de hitte en met een rolletje wc-papier over de camping rennen. Maar aangezien wij graag naar Italie willen is een camping wel het meest voor de hand liggend om ook lekker in de natuur te zijn. We hebben een mooi ecoresort geboekt in Toscane en willen dan voor het eerst met de auto op vakantie gaan. Dit omdat wij hopen hiermee de vrijheid te hebben op vakantie om te gaan en te staan waar wij willen. Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe een auto vakantie mij gaat bevallen en hoe Joïs hiermee dealt. 

 

Voor nu kan ik alleen maar zeggen dat ik een vliegreis met baby iedereen kan aanraden. Mochten jullie hier tips in willen of vragen over hebben, kunnen jullie mij gerust een berichtje sturen. Leuk zelfs! En ik kijk nu al uit naar onze nieuwe avonturen van dit jaar en natuurlijk om jullie erover te vertellen.

 

 

Liefs,

Kaylie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0