Hometour van Leonie!

Hi allemaal,

Mijn naam is Leonie, 27 jaar oud en woon met mijn vriend Stefan in Alkmaar.

 

Februari 2016 kregen wij de sleutel van ons eerste, echte, eigen huis! Het heeft even geduurd voordat wij wat vonden want we wilde wel meteen verliefd worden op 'het' huis. Toen we dit huis binnen stapte was dat meteen het geval. De beneden verdieping is groter dan je van buiten zou denken en met de openhaard, de open keuken en de inmiddels openslaande deuren naar de tuin zagen wij het helemaal voor ons.

 

Dat nam niet weg dat we wel een aantal dingen wilde verbouwen in het huis en gaande weg kwam daar steeds meer en meer bij. De openslaande deuren hebben we er in laten zetten, de lambrisering aan beide kanten van de kamer is eruit gehaald, er kwam een nieuwe trap, de keuken werd aangepakt en alles werd straks wit gemaakt. Vanuit daar hebben we het aangekleed met grijs, wit, groen en inmiddels komt er ook steeds meer zwart ons huis binnen. Het word nu echt een gezellig en warm huis.

Ik hou van veel planten in huis, hoe meer groen hoe beter! Ook is de laatste maanden de openhaard veel aan geweest en branden de kaarsjes volop. Veel gezelligheid dus! 

 

We hadden al gauw ons plek gevonden maar er was nog wel één groot ding wat we graag wilde aanpakken en dat was de badkamer. De badkamer was nodig aan vervanging toe en eerder dan verwacht zijn we daar mee aan de slag gegaan.

Dat de basis wit en grijs moest zijn daar waren we al snel uit. Mijn vriend kwam met het idee om een donker grijs meubel te nemen. Ik moest eerst even aan het idee wennen maar toen ik dit zag in combinatie met zwarte kranen was ik om. Dit moest het worden! En dat is gelukt. Het was een hele klus en het heeft even geduurd maar inmiddels is de badkamer helemaal naar onze smaak. Nog maar kort geleden heb ik ook in de badkamer een aantal plantjes neergezet en hebben we een leuk houten bankje gevonden wat precies past onder het raam. Nu is de badkamer pas echt af en een heerlijke plek om lekker te ontspannen!

 

Er blijft natuurlijk altijd wat te wensen over in een eigen huis. Zo moeten we nog een aantal dingen schilderen en om alles bij te houden komen er steeds weer nieuwe klusjes bij. Maar door elke keer iets aan te pakken word het steeds meer af! 

 

Wij wonen hier met veel plezier en alles is in de buurt. Hier gaan we voorlopig niet meer weg!

 

Wil je nog meer van mijn huis zien? 

Neem dan een kijkje op mijn Instagram  @interiorbylee   

 

Bedankt voor het lezen!

 

Liefs Leonie 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Loetie� (zondag, 18 februari 2018 14:15)

    Leuk! je Hometour ga zo door..��