Hometour van Suzan!

Hi, ik ben Suzan, 27 jaar en sinds mei 2014 woon ik samen met mijn vriend in dit huis in het centrum van Den Helder. Ons huis is ongeveer 90m2, niet erg groot, maar voor ons prima! Mijn vriend en ik woonden eerst samen in een flat (huurwoning). Hij woonde hier al en had dus al zijn hele inrichting compleet. Toen wij samen ons nieuwe huis kochten, zijn we langzaam meubels gaan veranderen. Het initiatief kwam wel steeds vanaf mijn kant, aangezien ik er wel aan toe was om andere meubels uit te kiezen die meer naar mijn smaak waren, haha. Nu, bijna 4 jaar later, zijn alle oude meubels vervangen voor nieuwe. In september 2016 hebben we ook een nieuwe keuken laten plaatsen. Toen we gingen kijken voor een nieuwe keuken, vonden we allebei 1 keuken erg mooi; een zwart-witte. Ik vond deze alleen wel wat 'standaard' en wilde daar wel wat dingen aan veranderen. Ik had zelf in ieder geval 3 wensen; een witte wasbak, een zwart vrijstaand fornuis en een witte Smeg koelkast. Daarnaast hebben we gekozen voor een deurtje met een raster, om de keuken net een iets speelser/landelijker karakter te geven. Ik heb nog wel een tijdje getwijfeld over de kleur van het werkblad; hout, betonlook en wit vond ik namelijk ook erg mooi. Maar; bij het zwarte fornuis en de afzuigkap vond ik zwart toch wel het mooiste staan. We zijn nog iedere dag erg blij met onze keuken! Achter het fornuis lieten we witte tegeltjes plaatsen (met een witte voeg; terwijl veel mensen het ons hebben afgeraden ;-) maar tot nu toe hebben we hier nog geen spijt van!) Boven de keuken zou ik uiteindelijk nog wel een mooie wandplank, rekje of kastje willen hebben. Ook komt er in de keuken in de toekomst nog een mooie robuuste schuifdeur te hangen. In de keuken hebben we ook een bartafeltje staan. We zijn hier erg blij mee! Naast dat het namelijk een extra zithoek is, is het ook een fijne plek om als extra werkruimte te gebruiken! 


In ons huis zie je veel wit, grijs en zwart terug, met hier en daar af en toe wat kleur door middel van bijvoorbeeld bloemen. Ik hou naast een ‘basic’ stijl, ook heel erg van (pastel)kleuren, maar ik kan een kleur soms weer snel zat zijn. Ik vind het daarom erg handig dat de basis gewoon ‘basic’ is en ik daardoor gemakkelijk met wat accessoires onze inrichting weer kan veranderen. Ik hou eigenlijk van diverse stijlen; Scandinavisch, landelijk en industrieel; en eigenlijk vind je van al deze stijlen ook wel iets terug in ons huis J.. Onze benedenverdieping is bijna helemaal naar mijn smaak, maar de bovenverdieping totaal niet, haha. Dit is ook de reden waarom ik eigenlijk op mijn Instagram (suuuzann_) ook alleen maar foto’s van de benedenverdieping deel. Daarnaast zijn er nog veel dingen die voor ons huis op mijn wensenlijstje staan. Zo staat op nummer 1 een andere vloer; namelijk een witte of lichtgrijze houten vloer, of een lichtgrijze gietvloer/vinyl of marmoleum o.i.d. Toen wij ons huis kochten, wilden we graag binnen 1 maand uit onze huurwoning i.v.m. dubbele lasten. We hebben toen samen een (laminaat)vloer uitgekozen die op zich prima is, maar eigenlijk had ik op dat moment wel al die andere vloer willen kopen, haha. Wellicht dat die er ooit nog komt in de toekomst! Verder wil ik onze bovenverdieping dus nog helemaal veranderen en lijkt het mij heel tof om een (zwarte) houtkachel in huis te hebben. Dat laatste zal in dit huis niet gebeuren, omdat er dan te veel moet worden aangepast, maar wellicht ooit in de toekomst in een ander huis. Ook staan er nog een paar meubels op de “nominatie” om te worden veranderd; namelijk een paar eetkamerstoelen & de barkrukken.

 

Maar ach; je mag altijd een wensenlijstje houden toch? Ben je benieuwd naar nog meer foto’s van ons huisje? Deze kun je vinden op mijn Instagram: @suuuzann_ 

 

Liefs, Suzan 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0