Hometour van Niels!

Toen we ruim twee jaar geleden besloten te gaan samenwonen, hebben we veel huizen bezichtigd. Het was het allemaal nét niet. We zochten een huis met karakter, het liefst met zo veel mogelijk authentieke details. Net op het moment dat we onze zoektocht even ‘on hold’ wilde zetten, stuitte we op deze prachtige woning. We waren beiden op slag verliefd; een klassieke arbeiderswoning uit 1906 met hoge plafonds, glas-in-lood, originele houten paneeldeuren, een prachtige trap en originele schuiframen. Alles klopte. We wisten dat we snel moesten handelen; we brachten direct een bod uit en drie dagen later waren de handtekeningen gezet. Inmiddels hebben we een flinke verbouwing achter de rug en wonen we hier ruim anderhalf jaar. Nog altijd met veel plezier.

 

Het inrichten van onze woning ging niet zonder slag of stoot, maar over de basis waren we het gelukkig eens: wit (met hele lichte grijstinten). Dit biedt ons alle vrijheid om met kleuren te spelen. Het Perzisch tapijt en de stoel van Kho Liang Ie springen er daardoor uit, het zijn echte eyecatchers. Onze stijl is eclectisch en eigentijds; we zijn altijd op zoek naar een evenwichtige en spannende combinatie van (Mid-century) vintage elementen en (Scandinavisch en Dutch) design. We gaan niet te veel mee in trends en proberen woonclichés te vermijden. Het liefst blijven we dicht bij onszelf.

 

Veel meubels en accessoires hebben dan ook een verhaal. De eetkamertafel kwam ik bij toeval tegen. Een handelaar in vintage meubelen vertelde me dat hij nog een bijzonder bureau had staan. Ik zag er echter direct een eetkamertafel in. Bescheiden van formaat, maar perfect voor de kleine eetkamer die ik destijds had. Het ontwerp is eenvoudig, tijdloos en functioneel. Daar hou ik van. Ander bijzonder item is de vintage mimiset van Cees Braakman voor Pastoe, waar ik vroeger als kind aan speelde bij mijn opa en oma. Nu zijn het vooral multifunctionele bijzettafeltjes die door ons huis zwerven.

 

Mochten jullie het leuk vinden om mij te volgen op Instagram, je kunt mij vinden op @niels.spierings

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0