Mama Talitha

Wanneer je mijn hand vast pakt en we samen door het park lopen denk ik aan het moment dat ik hier altijd van droomde. Samen wandelen met mijn mini, hand in hand. Genieten van het zonnetje op onze bakkes, genieten van jou stapjes, de stenen die je oppakt en mij aangeeft alsof het een diamant is. Alles is nieuw voor jou, de hele wereld is één grote ontdekkingsreis voor jou, en ik mag dat van dichtbij meemaken. Dat gevoel is onbeschrijfelijk, geen woorden alleen maar pure liefde en geluk. Janken van geluk!

 

Ik weet nog zo goed dat je echt mini was, een paar dagen oud. Wat wij onszelf afvroegen, kun je je voorstellen dat ze straks naast ons loopt? Mama of papa zegt? Nee!! Was dan ook overduidelijk ons antwoord. Nu is dat moment dus daar, hoe onwijs trots zijn wij! Nu denk ik, kan ik me ooit voorstellen dat ik op het schoolplein sta? Haar wegbreng naar de basisschool? Ze ooit gaat studeren  of thuis komt met een vriendje/vriendinnetje? Papa haar op moet halen van een avondje stappen? HELLNO!

 

Toch gaan die momenten komen, en zoveel sneller als je denkt!

Lieve Lilly, ik zou soms wel de tijd even stil willen zetten, nog meer van jou willen genieten.

Soms heb ik het gevoel alsof ik dat in het begin te weinig heb gedaan. Mama kon minder genieten door de helse bevalling, er was zoveel gebeurd... Er was voor ons geen roze wolk, maar daar hadden we wel op gehoopt toch? Daar hoopt iedereen op toch? Hoe zeker je als persoon ook bent, hoe je ook denkt alles te weten, je gaat keihard op je bek op het moment dat je je mini voor het eerst vast hebt! Je bent alleen maar druk met de gedachtes, doe ik het wel goed? Die eeuwige twijfel aan jezelf, nu denk ik tuurlijk deed ik het goed! Er is geen goed of fout, er is geen handleiding, ieder mensje is anders. Ieder mensje heeft andere behoeftes, maar wat ze allemaal nodig hebben zijn hun papa en mama! Die bomvol liefde zitten, liefde daarmee worden ze groot! Niemand had het beter voor Lilly kunnen doen als wijzelf! Er is geen betere papa en mama voor haar, dan wij! En voor jullie kindjes zijn jullie de allerbeste en liefste papa’s en mama’s!

 

Nu geniet ik elke dag meer en meer van jou, kon je voor altijd maar klein blijven, of toch ook niet?

Ik wil je zien groeien, veranderen, je de wereld laten zien.

Ik zal je laten zien maar vooral laten voelen wat liefde is en hoe je deze kunt delen.

Je beschermen tegen de boze dingen in deze wereld, want die zijn er!

Ik zal je leren sterk te zijn en op eigen benen te laten staan, maar bovenal zal ik je leren om gewoon jezelf te zijn! Dat is het allerbelangrijkste.

 

Elke avond voordat ik jou naar bedje breng, en je bij mij ligt ruik ik aan jou.

Dit doe ik al vanaf dag de eerste dag, jou eigen Lilly-geur niks is lekkerder dan aan je kindje te ruiken. Ik herken haar uit duizenden! Ik geef je een miljoen kusjes, en stop je in bedje.

Ik kan niet genoeg zeggen dat ik van je hou, en we de dag erna weer samen op nieuwe avonturen zullen gaan!

Iedere dag opnieuw..

 

Lieve Lilly, blijf je nog heel even klein?

Wil je mijn hand nog heel lang vasthouden?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Danine (woensdag, 21 februari 2018 20:38)

    wauuwww mooi geschreven Talitha!

  • #2

    Sariah (woensdag, 21 februari 2018 21:21)

    Jullie zijn toppers. Geniet van elke foto en blog. Super om te zien. Ga zo door! Xx