Eten, eten en nog eens eten!

Deze blog gaat zoals jullie zien over eten! Sinds Lux vier maanden oud is zijn we voorzichtig begonnen met vast voedsel aan te bieden. Vooral potjes (ik ben niet zo'n moeder die alles zelf maakt en invriest #LOEDERMOEDER) vindt hij erg lekker en verse etenswaren die ik net heb gekocht zijn ook geliefd. Vanaf dat Lux 6 maanden is mag hij meerdere smaken en structuren proberen en dat doen we dus ook ruim! Alles wat voorbij komt (en wat verantwoordt is) mag hij van ons proberen. Zo heeft hij al: spiazie a la cremé gegeten, aardappelpurree, brood, geitenkaas en drinkt hij naast zijn melk ook water en soms een slokje spa rood. Zo leuk om dat koppie te zien vertrekken bij weer een nieuwe smaakt en/of structuur. Maar hij eet alles op. Nog nooit heeft hij overgegeven of geweigerd om te proeven. (Dat belooft wat voor de toekomst!) 

 

Wat ik wel heb is de angst dat Lux ergens in stikt. In brood bijvoorbeeld, ik geef hem nog net geen kruimel zodat hij er niet in KAN stikken. Bij elke hap hou ik mijn adem in. Dat is mijn grootste angst: Dat Lux ergens in stikt en ik er dan bij sta. (Volgende maand ga ik mijn baby & kids EHBO halen dames en heren!)

Jeroen is hier veel makkelijker in en ik kan echt panisch worden. Zo niet nodig I KNOW! Lux verslikt zich nog weleens en is bijna een keer in een stukje brood gestikt dus de schik zat er goed in. Maar we kunnen ook niet tot zijn 16e alles door de blender blijven doen... Ook dit is een "fase" en dan niet voor het kind maar voor de moeder. Ik moet zo wennen dat Lux lekker mee mag eten maar geniet hier ook enorm van! Hij is zo'n lekkere eter. Alles gaat erin en hij vindt alles interessant. Zodra we hem in de kinderstoel zetten weet hij hoe laat het is en gaat hij druk heen en weer en krijgt een big smile op zijn gezicht.

 

Wij genieten enorm van zijn ontwikkelingen en ondanks dat ik soms bijna een hartverzakking krijg ben ik onwijs trots op onze kleine vreetzak!

 

Thanks for reading again! 

XXX Robin

Reactie schrijven

Commentaren: 0