Neolac biologische opvolgmelk

Onze beleving op de Bio-Boerderijdag!

 

Op woensdag 16 Mei was ik uitgenodigd op de biologische boerderij van boer Brunia! Samen met meerdere bloggers mochten we een heerlijke middag beleven en vooral onze vragen kwijt over de biologische boerderij en natuurlijk de koeien. Want Neolac biologische opvolgmelk en peutermelk komt uit eindelijk toch van de koeien vandaan!

 

In het mooie zonnige Friesland mochten wij kennis maken met boer Brunia en zijn gezin. De boerderij ligt in het prachtige plekje Raerd en wauw wat zag het er allemaal mooi uit. En wat een warm welkom! Op de binnenplaats van de boerderij waren mooie tafels opgezet met heerlijke verkoelende drankjes en konden wij alvast rondkijken op de boerderij zelf en kennismaken met iedereen die bij deze dag aanwezig waren! 


En ook aan de kinderen werd gedacht! Er werd gezorgd voor leuke spelletjes en activiteiten wanneer alle mama's mee mochten op een traktor rit door het land van boer Brunia!

We werden meegenomen naar de koeien en boer Brunia legde uit hoe zijn visie is van biologisch boeren. Want niet iedere boer is hetzelfde en werkt via zijn eigen manier.

Met volle enthousiasme legde boer Brunia uit hoe zijn koeien mogen en kunnen grazen het hele jaar door. Zelfs in de winter kunnen de koeien er zelf voor kiezen om binnen te blijven of toch lekker naar buiten te gaan. Hoe fijner de koeien het hebben hoe beter de melk is die

ze produceren. Het land staat ook niet alleen vol met gras maar ook met andere kruiden die de koeien heerlijk vinden (en daardoor dus

 

ook kwalitatief meer en betere melk produceren) en ook zorgen voor een goeie ondergrond. De wortels van deze kruiden zorgen er namelijk ook voor dat de grond luchtig blijft en daardoor het regenwater dus beter de grond in kan trekken. Hierdoor kiest boer Brunia er dus ook voor om geen drainage aan te leggen en zo blijft het land droog.Bij terugkomst op de boerderij hadden de kindjes zich prima vermaakt en stond er een grote gedekte tafel voor ons klaar om te lunchen in het land! Salades, sandwiches, leuke berenbroodjes voor de kids, echt aan alles was gedacht! En wat hadden we mazzel want wat was het mooi weer op deze hele leuke en gezellige dag!

Met het verhaal van boer Brunia op zak ben ik nog meer enthousiast om de biologische opvolgmelk van Neolac dagelijks te gebruiken voor onze kleine man! Het is zo mooi om te zien hoe deze boer van zijn passie zijn werk heeft gemaakt. Het is geen massa bedrijf maar echt een boer die zijn volle aandacht geeft aan koeien die gelukkig zijn waardoor hij zelf ook  

kan genieten van zijn werk. 

 

Neolac biologische opvolgmelk en peutermelk is verkrijgbaar bij Etos, Ekoplaza en via de webshop www.neolac.nl. Waarschijnlijk dat dit in de toekomst gaat veranderen en dat er meerdere verkooppunten komen. 

 

Natuurlijk is borstvoeding alles wat je kindje nodig heeft voor een gezonde groei en ontwikkeling maar deze opvolgmelk is echt echt een aanrader en een geschikte optie als je op een goed moment wil overstappen!

 

Mochten jullie nog vragen hebben over de Neolac opvolgmelk, en peutermelk laat dan vooral even een reactie achter bij de comments en dan beantwoord ik je vraag zo spoedig mogelijk!

 

Liefs,


Reactie schrijven

Commentaren: 0