Ritme van Lux

Vandaag een blog over ons ritme met Lux, wat hij eet en drinkt op een dag en hoeveel hij nog slaapt overdag. Dit is natuurlijk niet elke dag standaard maar gewoon hoe ik het altijd “probeer” (soms lukt het en soms ook niet) Lux is bijna 10 maanden en een enorme vrolijke jongen die altijd zijn bordje leeg eet en zijn flesje opdrinkt! 

 

Lux wordt meestal tussen 06:30/07:00 wakker. 

- 07:00 flesje met 190 cc water en 6 scheppen melkpoeder.  

- 09:00/09:30 fruithapje en lekker naar bed. Meestal slaapt hij dan dik een uur. 

- 10:30/11:00 Wakker! Lekker aankleden of in bad en dan gaan we meestal even naar buiten of boodschappen doen. 

- 11:30/12:00 Weer thuis en Lux krijgt lekker een fles water en een koekje (Liga of Nijntje koek) ik geef altijd het hele koekje en hij sabbelt er dan lekker aan en hij bijt het zelf af. 

- 13:00 flesje melk met 190 cc water en 6 scheppen melk poeder. 

- 13:15 Middag dutje! Lux slaapt dan ook gemiddeld 1uur. 

- 14:30 Wakker! Lux krijgt een banaan of lekker een broodje met smeerkaas/boter/appelstroop. En een knijpfruit. Meestal drinkt hij daarna nog wat water.  

- 15:00 Gaan we meestal nog even een rondje lopen naar de kinderboerderij of ik heb afgesproken met vrienden of familie. 

Tussendoor krijgt Lux nog wat lekkers zoals een stukje fruit of soepstengel etc. 

- 17:00 Warm eten! Lux eet altijd voor ons en dat vinden wij prima zo. Hij eet nog niet mee wat de pot schaft. Voor Lux heb ik altijd potjes in huis als warme maaltijd. Wij eten meestal als Lux op bed ligt. 

Soms probeer ik Lux na zijn warme maaltijd nog even naar bed te doen want hij is dan vaak moe maar 9 van de 10 keer wil hij niet slapen en blijft hij gewoon wakker tot 19:00. 

- 19:00 krijgt hij zijn laatste flesje melk van 190 cc water en 6 scheppen melkpoeder. Deze fles geven wij ALTIJD in zijn eigen kamer met slaapzakje aan lekker rustig. (Ritueeltje!) Dan slaapt hij altijd tot de volgende dag! 

 

Nou dit is ons ritme elke dag! (Proberen we!) Nogmaals dit is niet elke dag! Soms heb ik afspraken staan in de ochtend of heeft Lux zijn dag niet. Probeer dit aan te houden maar pin me er niet op vast! Hoop dat jullie het leuk vonden om ons ritme te zien en te lezen!

 

 xxx Robin

Reactie schrijven

Commentaren: 0