Wat eet jouw kindje?

Het blijft een dingetje he, vanaf 4 maanden mag je je baby dan eindelijk hapjes laten proeven van verschillende groenten en fruit. Alhoewel daar ook nog steeds een rel discussie over is, omdat dan officieel de darmpjes nog niet rijp zouden zijn en het misschien wat zwaar kan vallen, en er dus krampjes ontstaan. Maar aangezien mijn kind m'n eten uit m'n waffel keek telkens als ik at, dacht ik; oké wijffie, YOU are ready for this. En zo niet, merk je dat snel genoeg. Ja toch? Ben de moeilijkste niet ;) *ahum*

 

Ik heb het dus wél gewoon gedaan vanaf 4 maandjes! Echt geweldig om te zien hoe er dan voor mij als mama maar natuurlijk ook voor haar een hele nieuwe wereld open gaat. Ik begon bij Avéya met worteltjes, zelf vers gemaakt en gepureerd (heel fancy apparaat gekocht), maar natuurlijk de eerste keer ging het er niet als warme broodjes in. Ik hield telkens wat basic smaken aan voor een langere tijd (4 a 5 dagen) zodat ze er aan kon wennen. Maar echt er aan wennen deed ze nog niet, en erwtjes en worteltjes vond ze echt niet te pruimen. Fruit ging er aan de andere kant prima in, maar ja zoet hè, kind van dr moeder ;) ! Maar toch vond ik het als busy mommy wel een dingetje hoor. Ik neem Avéya ook overal mee naar toe, dus dan moest ik het meenemen of bij familie ter plekke maken vers. Ik weet niet, vond het soms echt heel onhandig en irritant. 

Maar omdat je natuurlijk het "beste" wilt voor je kindje doe je dat gewoon. 

Tot op een dag, ik in de supermarkt was, en de potjes groenten en fruit voor bij liep. Die ik tot dan aan toe altijd MEGA verafschuwde. Want als je dan zwanger bent, en je zeg maar nog niet weet hoe chaotisch mom life kan zijn DENK je dat je zeeën van tijd hebt om een 8 gangen menu elke dag voor je kleine kan serveren. En daar kwamen in mijn gedachte geen potjes aan te pas. Nou, zo ging dat dus niet precies. En ik dacht oh lord, ga ik er überhaupt naar kijken? Ja? Nee? Ja, nou oké heel eventjes. Het was alsof ik me op verboden terrein begaf. En tot mijn grote verbazing hadden ze toch wel goede smaken en ben ik zelfs wat potjes gaan kopen. En ja hoor, dat ging er ECHT goed in bij Avéya. Zelfs tot 3 kwart potjes aan toe. Makkelijk mee te nemen, top. Dus je gaat er mee door, want; kind blij = mama blij! Toch? 

 

Maar dan check je toch nog een keer die ingrediënten en denk je van, maar hoe blijft dat eigelijk allemaal zo lang goed? Er MOET toch wel iets slechts in zitten? Of naja slecht .. iets niet zo goeds dan. En ik ben echt zo'n mega "mother nature food" lover .. dus er bleef iets aan me knagen. 

En alsof ik ineens HET licht zag, was daar tadadatada: EET SPRUIT! Ik zag het al bij meerdere mama's on "the Gram" voorbij komen en ik vond het direct mega interessant. Het is namelijk een bedrijf die VERSE baby voeding maakt. Je besteld het in pakketten, het word bij je thuis afgeleverd, je gooit het in de vriezer, haalt er uit wat je nodig hebt, verwarmt het en VOILÁ. Verse voeding en de nodige vitamines voor je baby. En ook nog eens gericht per leeftijd van kiddooz. Avéya krijgt nu bijvoorbeeld voor kindjes van 4-8 maanden.

 

En elke maand is er een nieuw menu. Deze maand eten we : wortel-broccoli, rode biet-zoete aardappel-basilicum en erwten-courgette-

Die met rode biet is haar all time favourite. Dan trekt ze zowat het bordje uit mijn handen! Echt te gek. En zó easy. En wij ouders houden daar van! 

Ik heb het zelf ook geproefd (dat doe ik bij alles wat ik Avéya geef), en het smaakte gewoon verdomd goed. Dus bij deze, mijn tip voor drukke ouders die toch graag willen dat hun kindje de nodige vitamines en vooral verse voeding krijgen.

 

En nogmaals hè, totally NO hard feelings naar ouders die wel ook potjes gebruiken. Ik ben er zelf ook groot van geworden en ieder verder zijn eigen manier van opvoeden. Alles is goed, zo lang er een hoop liefde bij zit.

 

Hugs & Kisses,

Roon

Reactie schrijven

Commentaren: 0